2019. május 21. Konstantin
Nyílt napot tartottak az Andrássyban
minap.hu
|
2017. november 24. 16:03
|
frissítve: 2017. november 27. 10:00
Az Európai Szakképzési Hét keretein belül, nyílt napot rendeztek pénteken az Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Készült vasból rózsa, voltak fizikai kísérletek, munkára fogták a levegőt, és természetesen a képzési kínálattal is megismerkedhettek a diákok.

andrassy_nyiltnap_171124ml_11.jpg

Fotó: Mocsári László

A nyílt napon az általános iskolások is kipróbálhatták a vas formálását, de fizikai kísérleteket is bemutattak. Az Andrássy nyílt napján az iskola képzési palettája mellett az is kiderült, hogy milyen lehetőségeket nyújtanak az elvégzett szakmák.

andrassy_nyiltnap_171124ml_10.jpg

Az iskola iránt minden évben sokan érdeklődnek. Az iskolakezdés óta már több nyílt napon is megtelt általános iskolásokkal az intézmény.

andrassy_nyiltnap_171124ml_5.jpg

Molnár Péter tagintézmény-vezető elmondta, az Andrássy népszerű, mindig túljelentkezés van náluk. Duális képzés keretében gyártósori gépbeállítókat, mechatronikai technikusokat és gépgyártástechnológiai technikusokat képeznek. A gépész ágazat mellett informatika képzés is folyik az iskolában, így CAD-CAM informatikus képesítést lehet szerezni.
Az iskola jó kapcsolatot ápol az iparvállalatokkal. A nyílt napon jelen volt a Bosch is, melynek külön terme is van az iskolában, ahol oktatják a fiatalokat. De a mechatronikai technikusokat és a gyártósori gépbeállítókat a Bosch tanműhelyeiben is tanítják a szakmai gyakorlati órákon.

andrassy_nyiltnap_171124ml_2.jpg

– Világosan látszik ma már, hogy egy jó szakma felér egy diplomával, és a nálunk végzett szakembereket itt a régióban, az országban, meg az országhatáron túl is keresik – mutatott rá.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat