2019. április 20. Tivadar
Orvosi konferencia és díjátadó az Avasi Színházteremben
minap.hu
|
2018. december 05. 14:42
|
frissítve: 2018. december 06. 17:00
Együttes ülést tartott a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet és a Gyermek-Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetsége szerdán az Avason. Az ünnepségen három védőnőt, egy gyerekorvost, egy iskolaorvost és egy szakpszichológust díjaztak.

A konferenciát és díjátadó ünnepséget 2016 óta rendezik meg. Akkor alakult a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet, amely - mint azt Papp Csaba szociális és egészségügyi feladatokért felelős polgármesteri biztos elmondta - egyik pillére egy új típusú ellátórendszernek.

orvosi_konferencia_181205ml_5.jpg

Papp Csaba kiemelte, két éve indult el az önkormányzati átszervezés szociális és egészségügyi területen. A világban a kezdeményezés nem újszerű, már 1995-től ismert az élethosszig tartó gondoskodás. A szakterületek igazgatóival folyamatos az együttműködés, a kapcsolattartás. - Minden héten találkozunk, hiszen jó munkatársakra találtunk. Így sikerült felújíttatni háziorvosi rendelőket, megújítani szociális intézmények rendszerét, de ide sorolhatjuk a Szent Hedvig Intézet elindítását is – hangsúlyozta a polgármesteri biztos.

– 2016-ban tehát létrehoztuk az egészségügyi pillért, most novemberben pedig a MESZEGYI és az Őszi Napsugár Otthon egyesítésével a szociális pillért is. Büszke vagyok rá, hogy ez a modell el tudott indulni, és a kollégákra is, akik működtetik. Így nagyon sokat fogunk tudni tenni a polgárokért, hiszen a szociális és egészségügyi terület minden kis darabkája a város kezében van – mondta el Papp Csaba, aki beszéde végén megköszönte a munkatársak hatalmas empátiáját és az így végzett szolgálatukat.

orvosi_konferencia_181205ml_7.jpg

A konferencián három előadás hangzott el. Az egyiket Dózsa Anikó bőrgyógyász tartotta az atópiás dermatitiszről, egy másikon a gyermekkori alvászavarokról esett szó, a harmadik pedig Papp Csaba beszélt az intézetről szerzett kétéves tapasztalatokról. Az eseményt konferencia és díjátadó zárta.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat