2021. június 22. Paulina
Ötvenmilliós adomány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak
Kóródi Tímea / Miskolc TV
|
2015. június 15. 14:41
|
frissítve: 2015. június 17. 13:33
50 millió forint értékű műtőasztalt kapott a GYEK Traumatológiai és Égési Osztálya. A modern,távvezérlésű asztalon szinte minden műtét elvégezhető.  Az adomány a Gyermekrák Alapítványtól érkezett, akik 18 éve segítenek a rák elleni küzdelemben. A Gyermekegészségügyi Központot eddig több mint 200 millió forint adománnyal támogatták.

gyek.jpg

Miskolc TV

A lábvéget külön tudja emelni az asztal, de akár billenni is képes, bármelyik irányba. A távirányítóval működtethető asztal a gyerek méretétől és a műtét jellegétől függően bármikor átalakítható.

Az asztalhoz kamera tartozik. Újszülött műtétektől az urológiai beavatkozásokig mindenféle műtét végezhető az új asztalon, amivel egy 40 éves darabot tudtak most lecserélni.

 „Ezt a műtőasztalt tulajdonképpen ugyanarra használjuk, mint a régit, csak ennek a használatával, sokkal egyszerűbben tudjuk a különböző típusú műtéteket elvégezni, könnyebben lehet a betegeket elhelyezni rajta, pozícionálni, különböző műtétekhez, illetve hát a működése az biztonságos, és nem szorul gyakori javításokra.” – mondta Réti Gyula, B.- A.-Z. Megyei Kórház, Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési  Osztály főorvosa. 

A gyermeksebészeti osztály működésében a Gyermekrák Alapítvány nem először nyújt segítséget. Ezúttal az 50 milliós műtőasztallal lett gazdagabb az osztály.

 „Ez a kórház az egyik szerencsés kórház a sok-sok közül, amelyiknek egy ekkora értékű, komplett műtőfelszerelést tudtunk biztosítani. Ez az ágy 50 millió forintba került. Ehhez tartozik műtőlámpa, laparoszkópos és endoszkópos torony is, amit még tavaly kapott az osztály. Az alapítvány az elmúlt években több mint 200 millió forinttal támogatta a GYEK-et, ahol az ország legnagyobb  gyermeksebészeti osztálya működik.” – mondta Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat