2021. december 06. Miklós
Övék volt a tér – négyéves a Rádió M
minap.hu
|
2015. október 16. 15:39
|
frissítve: 2015. október 17. 19:47
Mértéktartó, intelligens, kiegyensúlyozott – ezek a jelzők is elhangzottak a rendhagyó születésnapon. A megye kedvelt rádiója 4. születésnapját egy emblematikus miskolci helyszínen, a Szent István téren ünnepelte.

radio_m_4_eves_151016_ja_11.jpg

Pohárköszöntő a születésnapon. Fotó: Juhász Ákos

    Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezen a születésnapon elmondhatjuk, hogy már harmadik éve piacvezető rádió vagyunk, és ezt nemcsak mi mondjuk magunkról, hanem ezt mutatják a felmérési adatok is – mondja Tóth-Szántai József, a rádiót működtető Rádió M Kft. ügyvezetője. – Hallgatóink nemcsak úgy neveznek meg minket egy-egy ilyen felmérés során, hogy a Rádió M, hanem sokszor azt mondják, hogy a „Miskolci Rádió” .

A Rádió M nemcsak sikeressé tudott válni Miskolcon, hanem négy év alatt ezt a rádiót meg is szerette a város – mondta köszöntőjében Kiss János alpolgármester. Mértéktartónak, intelligensnek és kiegyensúlyozottnak nevezte a rádió műsorpolitikáját.  

A születésnapon Magyarország egyetlen infomobil kamionjával települtünk ki a Szent István térre – mondja Tóth-Szántai József. – Hallgatóink és partnereink bizalmát szerettük volna ezzel a kitelepüléssel személyesen is megköszönni.

radio_m_4_eves_151016_ja_19.jpg

 

A négyéves rádió négyórás élő kívánságműsorral is ünnepelt. A kamionban műsorvezetők várták az érdeklődőket és a zenei kívánságokat. Emellett a játék sem maradt el a születésnapon, a szelfiket beküldő hallgatók ugyanis értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Nem volt más dolguk, mint egy telefonos portrét készíteni úgy, hogy a kamion is látszódjon a képen. A képek a rádió közösségi oldalán is láthatóak.

A Rádió M. 2011-ben indult. Miskolc mellett Ózdon, Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban is élvezhetik műsoraikat a hallgatók. Sárospatakot és Sátoraljaújhelyet leszámítva Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén sugározzák adásukat.

radio_m_4_eves_151016_ja_13.jpg

Mindenki a saját anyanyelvén szeret zenéket hallgatni, nálunk a magyar dalok aránya is negyven százalék felett van, és ehhez következetesen tartjuk is magunkat – mondja Tóth-Szántai József. Ezt a hallgatói visszajelzések is igazolják, például egy-egy kívánságműsorban a kérések több mint fele magyar zenekar vagy magyar előadó.

radio_m_4_eves_151016_ja_9.jpg

– Fontosnak tartjuk, hogy szóljunk a városban történő eseményekről, az itt élőket foglalkoztató dolgokról. Tudatos döntés részünkről, hogy helyi rádió legyünk, helyi ügyekről szóljunk – mondja az ügyvezető. – A hír- és közéleti műsorainkban megjelenő információk mellett említhetem tematikus hétvégéinket is. Az október 24-ei és 25-ai műsorfolyam például a „Miskolci titkok” címet kapta. Olyan miskolci történetekről, emberekről, helyszínekről szólunk benne, amelyeket érdemes felidézni, és amelyekről keveset tudunk általában. Többek között híres családok, például a Bató család története is szerepel a műsorban. Ezzel mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy mi, Miskolcon élők, ne felejtsük el gyökereinket és erősítsük identitásunkat.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat