2020. február 26. Edina
Próza, vers francia nyelven, a Tehetség Hónapjában
Kujan István
|
2015. március 31. 12:44
|
frissítve: 2015. április 01. 12:23
Francia nyelvű vers- és prózamondó versenyt rendeztek hétfőn a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Frankofónia ünnepe alkalmából. Az általános és középiskolások számára kiírt megmérettetés a Tehetség Hónapja országos rendezvénysorozat újabb állomása is volt egyben.

francia_proza_150330ml_7.jpg

Fotó: Mocsári László

A Frankofónia ünnepe programsorozat idén is lehetőséget teremtett arra, hogy a megye francia kultúrát szerető közössége együtt ünnepelhessen. A miskolci programok hétfőn a Zrínyi Ilona Gimnáziumban zárultak, ahol Halász Katalin francia nyelvű vers- és prózamondó versenyt rendeztek a megye francia nyelvet tanuló általános és középiskolás diákjai számára.

francia_proza_150330ml_10.jpg

A verseny ugyanakkor része volt a Tehetség hónapja rendezvénysorozatainak is. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) kezdeményezésére március 25. és április 25. között országszerte kitárják kapuikat a Tehetségpontok, a különféle rendezvényeken tehetséges fiatalok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

francia_proza_150330ml.jpg

A sorozat következő állomását április 11-én rendezik meg a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az érdeklődők különböző művészeti tevékenységekbe – néptánc, modern tánc, színjáték, festészet, hangszeres zene – kapcsolódhatnak be. A foglalkozásokat követően kreatív játszóházban vehetnek részt a gyerekek, de a nap folyamán lehetőség nyílik információcserére, beszélgetésre a tehetségpontok jelenlévő képviselőivel, valamint a szaktanárokkal is.

francia_proza_150330ml_4.jpg

Április 14-én a Dózsa György úti Tagóvodában rendeznek street art akciót. A délután során aszfaltrajzot készítenek óvodás és iskolás gyerekek közösen a Dózsa óvoda Tehetségpont udvarán. Az óvoda előtti téren a Fazekas Utcai Általános Iskola és AMI Tehetségpont festészet tanszakos tanulói tartanak bemutatót az arra járóknak. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak az alkotómunkába is.

A programok a Tehetséghidak Program keretében valósulnak meg, az európai uniós támogatásnak köszönhetően ingyenesen látogathatók.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat