2020. május 25. Orbán
Rúzsa Magdi gitározna, citerázna és harmonikázna is, de Miskolcon csak énekelt
Répássy Olívia
|
2015. szeptember 07. 15:03
|
frissítve: 2015. szeptember 08. 15:45
A harmonika gyerekkora óta kedvence, de tervezi azt is, hogy megtanul gitározni és citerázni. A rajongóknak azonban nem kell aggódnia: az éneklésről nem mond le soha.

sorfesztival_150906ml_37.jpg

Fotó: Mocsári László

Rúzsa Magdi is fellépett a Miskolci Sörfesztiválon. Dalait a közönség vele együtt énekelte. A huszonkilenc éves énekesnőről köztudott, hogy szereti a népdalokat.

– „A hagyományt nem ápolni kell, mert nem beteg, nem őrizni, mert nem rab, hanem megélni kell” – idézte Sebő Ferencet, mielőtt elénekelt volna két magyar népdalt.

A kulisszák mögött elárulta, hogy nagyon szeret olvasni, de tanulni is.

– Szeretem az okos és erős embereket, így elég sok példaképem van, nem is szeretnék kiemelni egyet-kettőt közülük. Magam is szeretek tanulni, most a gyerekkori kedvenc hangszeremmel ismerkedem újra, a harmonikával. Régen játszottam rajta, de most újra kell kezdenem. De érdekelnek a húros hangszerek is. Kétévente rám tör a tanulási vágy, és akkor belevetem magam egy-egy újabb területbe.

sorfesztival_150906ml_35.jpg

Arra a kérdésre, hogy hogy emlékszik vissza korábbi miskolci élményeire, hiszen már nem először jár városunkban, az énekesnő azt válaszolta, hogy a miskolci közönséggel mindig jól érzi magát.

– Annak idején még a tehetségkutató után jártam itt, de akkor mások dalait kellett énekeltem. Az elmúlt hét- nyolc évben teljesen más érzés volt eljönni, hiszen ma már a sajátjaimat adom elő. Ami a legszebb, hogy hallom, ahogy velem énekel a közönség. Ezeket a dalokat vagy szövegeket én magam szerzem olykor a ház egyik sarkába kuporodva, vagy zeneszerzőtársaimmal alkotunk, így a lelkem érinti meg a hallgató lelkét, ha hat rá.

Rúzsa Magdi december 3-án a Művészetek Házában lép fel, ahol Presser Gáborral duett műsorukat mutatják be. Budapesten pedig az Arénába készül egy óriáskoncerttel jövőre.

– Az idei év azért különleges, mert egy fantasztikus látvánnyal bővült a színpadképünk. A ledfalak, amiket kaptunk, még minőségibb produkciót nyújtanak a fesztiválozóknak, mint eddig. Bár hangzásban erre eddig is figyeltünk – tette hozzá Rúzsa Magdi, aki a koncert után szívesen állt a fényképezőgépek elé, és osztott autogramot.

sorfesztival_150906ml_33.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat