2019. november 22. Cecília
Sikeres kórházi integráció
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. április 07. 14:59
|
frissítve: 2017. április 08. 21:02
Egy hete működik egy intézményként a városi és megyei kórház. A szuperkórház főigazgatója, Tiba Sándor azt mondta: már most változás figyelhető meg például a sürgősségi ellátásban. Hiszen míg a két intézmény külön működött, addig előfordult, hogy a betegnek több órát kellett várakozniuk, míg a sürgősségiről a végleges ellátást nyújtó intézménybe kerültek. A közeljövőben pedig a járóbeteg-ellátásban is változások várhatóak.

korhaz_sajtotajekoztato_170407ml_10.jpg

Fotó: Mocsári László

Egy egészségügyi meghatározó bástya jött létre Miskolcon azzal, hogy összeolvadt a városi és megyei kórház. Az átállás az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Németh László szerint zökkenőmentes volt, és a dolgozók már megkapták az első fizetésüket. – Ki szeretném hangsúlyozni azt, hogy a centrum kórház nemcsak azért jön létre, hogy a betegek ellátását biztosítsa, hanem azért is, hogy az ott dolgozók biztonságát, munkáját, komfortját biztosítsa.

korhaz_sajtotajekoztato_170407ml_2.jpg

Tiba Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója még csak egy hete vezeti a szuperkórházat, de a sajtótájékoztatón már egy fontos eredményről be tudott számolni. Az első intézkedései közé tartozott a sürgősségi ellátás javítása. – Eddig a betegek akár négy-hat órát is vártak, míg átkerültek a végleges ellátást nyújtó intézménybe, hiszen vannak a Semmelweisben olyan osztályok, amik itt nincsenek. Ez most egy órára csökkent le.

A főigazgató azt mondta a Miskolc TV híradójának, hogy még ezzel sem elégszik meg, azt szeretné, ha további szervezéssel a várakozási időt fél órára tudnák csökkenteni. De egy másik változást is érezhetnek majd a betegek a közeljövőben. –  Szükséges az, hogy a járóbeteg-ellátáshoz azok is hozzáférjenek, akik dolgoznak. Ők munkaidőben 8-2-ig, 3-ig, de akár 4-ig sem tudnak ide eljönni, ezért szeretnék egy olyan átszervezést, hogy a délutáni, koraesti órákban is legalább a fontosabb szakrendelők működjenek – hangsúlyozta Tiba Sándor.

korhaz_sajtotajekoztato_170407ml_17.jpg

A sajtótájékoztatón elhangzott, Csiba Gábor, a megyei kórház korábbi főigazgatója a belügyminiszter miniszteri biztosaként a létrejövő büntetés-végrehajtási kórház helyének megtalálásáért és egészségügyi szükségleteinek felállításáért felel majd. Németh László hangsúlyozta, a miniszteri biztos kinevezése nem egyszerű folyamat, a tárgyalások az érintett felek között folytatódnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat