2021. szeptember 26. Jusztina
Szabadon, függetlenül alkotni - 40 éve így dolgoznak a Diósgyőri Képzőművészeti Stúdió tagjai
minap.hu
|
2016. január 21. 14:31
|
frissítve: 2016. január 22. 09:56
Magyarország 110 városában csaknem 300 kiállítást rendeztek. De voltak Japánban és Amerikában is. Szerda este nem csak a születésnapjukat ünnepelték, hanem a magyar kultúra napját is.
Nem

diosgyori_kiallitas.jpg

A Diósgyőri Képzőművészeti Stúdió Magyarország egyik legeredményesebb alkotóközössége Az alkotócsoport gondolata 1975-ben merült fel,  egy évvel később már működött a képzőművészeti stúdió.

kletz.jpg

"Azóta folyamatosan működünk, csak magyar viszonylatban nézve Magyarország minden nagyobb városába volt már kiállításunk, de ezen kívül, Európa számos nagy városában, Amerikában, de még Japánban is eljutottunk. Negyven éve visszük világszerte Miskolc kulturális jó hírnevét." - mondta Kletz László Lajos, a Diósgyőri Képzőművészeti Stúdió 76 képzőművészeti menedzsere. 

Hadházy-Molnár Attila nem először állít ki az Ady Endre Művelődési Házban. A vászonra vitt mediterrán világát nézni kifejezetten melengető érzés a zord télben.

hadhazy.jpg

"Impresszionista képeim közül Portugália, Fekete-tenger, Görögország, életképek és főleg tájképek láthatók itt." - mondta Hadházy-Molnár Attila, képzőművész.

A Diósgyőri Képzőművész Stúdió  „ Negyven éve az alkotói szabadság tükrében című jubileumi   kiállítása  még egy hónapig látogatható az Ady Endre Művelődési Házban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat