2021. szeptember 27. Adalbert
Szabó Máté: megtisztelő, hogy én irányíthatom a Miskolci Nemzeti Színházat
minap.hu
|
2015. március 19. 09:13
|
frissítve: 2015. március 21. 08:34
Hirtelen érte a felkérés, de nagyon megtisztelőnek tartja Szabó Máté rendező, hogy március 21-től egy új pályázat alapján választott ügyvezető megválasztásáig, megbízott igazgatóként ő irányíthatja a Miskolci Nemzeti Színházat.

Mint portálunk beszámolt róla, a miskolci képviselőtestület szerdán azonnali hatályú felmondással megszüntette a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakörét betöltő Kiss Csaba munkaviszonyát.

A közgyűlés határozott arról is, hogy a színház ügyvezetői feladatainak ellátásával 2015. március 21-től egy új pályázat alapján megválasztott ügyvezető megválasztásáig, de legfeljebb 2016. március 31-ig Szabó Mátét bízza meg.

szabo_mate.jpg

Az 1977-ben született Szabó Máté 2012. óta dolgozik a Miskolci Nemzeti Színházban. Olyan darabok fűződnek a nevéhez, mint a Don Giovanni, az Illatszertár, a Nő a múltból, vagy a Boldogtalanok.

A rendezőt csütörtök reggel értük el telefonon. Érdeklődésünkre elmondta, megtisztelő számára, hogy ő irányíthatja a Miskolci Nemzeti Színházat. Nagyon hirtelen érte a felkérés – fűzte hozzá –, és szeretné átgondolni a jövőbeli terveit. Türelmet kér abban a kérdésben, hogy a későbbiekben megpályázza-e az igazgatói állást.

Természetesen a színház munkája az új ügyvezető megválasztásáig sem áll meg, az idei fesztiválokat, ahogy tervezték, megtartják.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat