2023. május 28. Emil, Csanád
Szauna üzem épül Szikszón
2014. augusztus 23. 14:23
|
frissítve: 2014. augusztus 23. 14:23
Ünnepélyes keretek közt, Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének közreműködésével tették le pénteken kora délután a DG Expert Kft. infraszaunákat gyártó üzemének alapkövét a Szikszói Ipari Parkban.

Újabb termelő üzem telepedett le Szikszón. A DG Expert Kft. Magyarországon elsőként infraszauna sorozatgyártást indít be jövőre az abaúji városban.

– Minden apró lépés, amely a fejlődés irányába mutat, fontos kell, hogy legyen – szögezte le Mengyi Roland. Emlékeztetett rá, hogy a szaunázás az utóbbi néhány évtizedben vált népszerűvé hazánkban. Az infraszauna nem csak a wellness része, hanem az egészségügyi szolgáltatásoké is. A hazánkban forgalmazott berendezések többsége távolkeleti import, amelyet, ha kiválthatunk hazai gyártásúval, miért ne tennénk meg? A szikszói üzem helyi embereknek, családoknak ad majd megélhetést. „Találják meg számításaikat” – kívánta a beruházónak zárásként a közgyűlés elnöke.

Galgóczi Zoltán ügyvezető elmondta, hogy az ÉMOP keretében 60 millió forint támogatást nyertek a projekthez. Az év végére kell elkészülnie a beruházásnak, s 2015 elején szeretnék megkezdeni a sorozatgyártást. Kezdésként 8 főt foglalkoztatnak.
A beszédeket követően ünnepélyes keretek közt lerakták az új üzem alapkövét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat