2021. április 22. Csilla, Noémi
Szerelemtől szabadon – Dénes Viktor rendezőként debütált
minap.hu / Miskolci Nemzeti Színház
|
2015. november 30. 10:18
|
frissítve: 2015. december 01. 05:05
Dénes Viktor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze nemrég rendezőként is kipróbálta magát, méghozzá nagy sikerrel. Horányi Juli énekesnő legújabb számának nemrég megjelent videoklipjét eddig több mint 14 ezren látták, a kommentek alapján pedig egyöntetű sikert aratott. Dénes Viktor, a Szerelemtől szabadon klipjének rendezője árult el néhány kulisszatitkot a koncepcióról és a forgatásról.

horanyi_juli.jpg

Fotó: Szabó Júlia

A fiatal színművész először próbálkozott videoklip rendezéssel.

– Tulajdonképpen ez a harmadik rendezésem. Még a Színművészeti Egyetemen csináltam egy websorozatot, amit soha nem fejeztem be – meséli Dénes Viktor. – Leforgattuk, megvágtuk, már csak az utolsó simítások voltak hátra, de az élet úgy hozta, hogy a fiókban maradt. Aztán, amikor jelentkeztem a filmrendező szakra, akkor készítettem egy rövidfilmet. A mostani klip tehát mondhatjuk, hogy a harmadik rendezésem. Amikor először hallottam a Szerelemtől szabadon című számot, azonnal megfogott, tudtam, hogy ebből klipnek kell készülnie. Egy operatőr barátommal mentünk el Juli koncertjére, ahol előadta az új számait. Mindkettőnknek ez a szám tetszett a legjobban, így felvetettük az ötletet Julinak: mi lenne, ha forgatnánk egy klipet hozzá? Természetesen nagyon örült neki.

horanyi_juli2.jpg

Dénes Viktor elárulta, rengeteg ötlete volt elsőre, de nem volt lehetőség nagy költségvetésű koncepcióban gondolkodni.

– A szám kapcsán az volt bennem a kérdés, hogy hogyan lehet megszabadulni a szerelmi kötöttségektől. Az jutott eszembe, hogy talán a házasság a legnagyobb kötöttség egy viszonyban, ez pedig hozta magával a helyszín kiválasztását. Zsámbékon van egy gyönyörű romtemplom, itt találtuk meg végül a tökéletes helyszínt. Eleve fekete-fehér klipben gondolkoztam, mert szerintem ez a legizgalmasabb. Rengeteg árnyalata van, és gyönyörűen mutat a képernyőn. Néha használunk inverz képeket, amikor dramaturgiailag valaminek az ellentéte dominál, és csak a legvégén színesedik ki a film, amit egy inverz kocka tör meg. Azt gondolom, hogy képi világában is izgalmas lett a videó – teszi hozzá.

horanyi_juli3.jpg

Hogy lesz-e még közös munkájuk, az a jövő titka, de valószínűleg nem utoljára látjuk Dénes Viktort rendezőként. Elmondta, nagyon érdekli a filmrendezés, így lépésről lépésre halad e cél felé.

– Nekem a színészet mellett ez az, amivel a jövőben foglalkozni szeretnék. Képzettség nélkül azonban kicsit lassabban megy, mint ha egy iskolarendszerben sajátítottam volna el a szakmát. De ez nem egy hobbi. Édesapám szokta mondani, hogy hobbija azoknak van, akik nem azzal foglalkoznak, amit szeretnek csinálni.

horanyi_juli4.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat