2021. április 22. Csilla, Noémi
Színház és rádió – a jövőben együtt pezsdítik a miskolci kulturális életet
Répássy Olívia
|
2015. november 12. 18:33
|
frissítve: 2015. november 13. 17:18
Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Nemzeti Színház és a Rádió-M.

szinhaz_radio_m_151112ml_03.jpg

Fotó: Mocsári László

    A Rádió-M műsoraiban kiemelt helyen szerepelnek a színházi programok, események. Az évek óta nagy sikerrel futó színházi magazin is folytatódik. Tóth-Szántai József, a Rádió-M ügyvezető igazgatója szerint ezzel az együttműködéssel a színház ismét kiléphet saját falain kívülre, és utat találhat a színházszerető rádióhallgatókhoz.

– Miskolcon a helyi rádió mindig is fontosnak tartotta a kulturális élet legmeghatározóbb szereplőit bemutatni, és napi szinten tájékoztatni a lakosokat az aktuális programokról. A színházi magazinban első kézből a rendezőktől és a színészektől hallhatnak a hallgatók a próbafolyamatokról, az előadásokról és a színházban zajló munkáról – ismertette.

szinhaz_radio_m_151112ml_12.jpg

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója elmesélte első rádiós élményét, még huszonegy évvel ezelőttről:

– Jó reggelt! Kontakt Rádió, nyolc óra van. Ezek voltak az első mondatok, amiket mondanom kellett – volna! Ehelyett azt mondtam: Jó reggelt! Kontakt Rádió, tíz óra van.

Az igazgató rendkívülinek tartja, hogy egy kereskedelmi rádió közszolgálati feladatokat is betöltve támogatja a teátrumot. Mint elmondta, a Miskolci Nemzeti Színház arra törekszik, hogy előadásaival, programjaival pezsgővé tegye a város kulturális életét.

szinhaz_radio_m_151112ml_13.jpg

Az igazgatók a szerződés aláírásával további együttműködésüket hivatalossá tették. Rendszeres lesz tehát a programajánló, ami a színházi műsort hirdeti majd, valamint szeretnének közösen szervezni olyan eseményeket, amikre a miskolciak szívesen eljönnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat