2019. április 19. Emma
Szobrot kap Egressy
minap.hu
|
2014. december 17. 13:33
|
frissítve: 2014. december 18. 11:36
Egy pályázatnak köszönhetően hamarosan szobrot kap Egressy Béni Miskolcon – feltéve, ha a csütörtökön ülésező közgyűlés támogatja a javaslatot.

A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága Vizuális Művészetek Kollégiuma 2014. I. féléves pályázatán Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Kő Pál szobrászművész által tervezett egész alakos Egressy Béni szobor megvalósítására. A pályázaton az önkormányzat 3,5 millió forint támogatást nyert el.

egressyszobor_latvanyterv.jpg

A szobor látványterve.

Egressy Béni – a Szózat komponistája – rövid életének a pályakezdés szempontjából meghatározó időszakát megyénkben és városunkban töltötte. Miskolc városa a bicentenáriumi évforduló kapcsán tervez méltó emléket állítani a 2013-ban elkészült Patak utcai mélygarázs feletti közterületen található, leendő Egressy téren.

A 160-170 centi magas, bronz szobor befejezésének, felállításának tervezett időpontja 2015. október 31. Miskolc város főépítészének állásfoglalása és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szakvéleménye után a képviselőtestületnek kell zöld utat adnia a javaslatnak, hogy a szobor elkészülhessen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat