2019. június 17. Laura, Alida
Tartós élelmiszerekkel teli kamion futott be ma a Gyermekvárosba
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. június 29. 15:43
|
frissítve: 2017. június 30. 14:51
Az adomány a lakás-és gyermekotthonokba és a nevelőszülőkhöz is eljut, ezzel csökkennek a kiadások, és így a gyerekek táboroztatására is többet tudnak költeni. Az egyik hazai élelmiszerlánc alapítványa idén 7800 különleges ellátást igénylő gyereket támogat.

A kamion teljes tartalmát a megye rászoruló gyerekei kapják. Ez idén 800 gyereket és csaknem nyolctonnányi tartós élelmiszert jelent. Friss gyümölcs, könyvek és focilabda – az ajándékokat szintén az alapítványtól kapták a gyerekváros lakói.

coop_adomany3.jpg

Az egyik hazai élelmiszerlánc alapítványa második alkalommal hozott adományt Miskolcra. Idén országszerte 20 millió forint értékű élelmiszert osztanak szét. Pálné Soltész Veronika, a Coop Segély Alapítvány képviselője elmondta, mind a 19 magyar megyébe eljut a kamion, és annak megfelelő az adomány mértéke, hogy az adott megyében hány rászoruló gyermek van.

coop_adomany2.jpg

Az adományból a lakás-és gyermekotthonok mellett nevelőszülőkhöz is jut. Ezzel várhatóan csökkennek a kiadások és egyebek mellett a gyerekek táboroztatására is többet tudnak költeni. Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltség igazgatója ismertette, „természetesen mi biztosítjuk a gyermekeknek az étkeztetést, de ezzel a segítséggel az anyagi forrásokat át tudjuk csoportosítani, és így több lehetőség nyílik a gyermekek táboroztatásra, nyaraltatásra, könyvek vásárlására.”

coop_adomany1.jpg

Az adomány országszerte 7800 gyerekhez jut el. Lukács Irén, a megyei kormányhivatal főigazgatója szerint a társadalmi szerepvállalás szinte elvárás is egy 21. századi vállalkozástól, a magyar tulajdonú cég pedig élen jár ebben.

coop_adomany9.jpg

A segélyprogram 2011-es indulása óta több mint 90 millió forintnyi adományt osztottak szét különleges ellátást igénylő gyerekek között.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat