2021. április 22. Csilla, Noémi
Több száz miskolci gyermeknek osztott ajándékot Joulupukki
Kujan István
|
2015. december 01. 13:41
|
frissítve: 2015. december 02. 20:05
Több száz gyermeket láttak vendégül kedden a Miskolci Nemzeti Színházban. A fiatalok, nagy örömükre, magától Joulupukkitól, az igazi finn Mikulástól vehettek át ajándékokat, mivel megígérték, hogy karácsonyig még a mostaninál is jobban fognak viselkedni.
Nem

A Miskolci Nemzeti Színházban a miskolci Gyermekváros kis lakóit, az Éltes Mátyás Iskola tanulóit valamint miskolci nagycsaládok gyermekeit látta vendégül a Vodafone. A fiatalok nagy örömükre magától Joulupukkitól, az igazi finn Mikulástól vehettek át ajándékokat, mivel megígérték, hogy karácsonyig még a mostaninál is jobban fognak viselkedni. A mintegy 350 gyermeket Rudolf, a rénszarvas köszöntötte a színházban. Hogy mennyire várták már a Mikulás érkezését, jól érzékelteti, hogy nevének minden egyes említésére hangos taps és sikítás volt a válasz.

mikulasjoulo2.jpg

Az ünnepi hangulatot fokozta a színpad berendezése: egy gyönyörűen feldíszített karácsonyfa uralta az egyik oldalt – alatta természetesen az elmaradhatatlan ajándékdobozokkal –, míg a színpad másik oldalán egy nagy fotelt helyeztek el.

mikulasjoulo3.jpg

Kiss János alpolgármester és Major Péter Vodafone ügyfélszolgálati igazgató rövid köszöntőit követően a Miskolci Balett Diótörőjéből láthattak részletet a gyermekek, majd egy zenés előadás következett, Jancsó Dóra rendezésében. Joulupukki érkezésére elkezdett hullani a hó, s amikor kilépett a színpadon felállított kandallóból, már vékony hótakaró fedte a színpadot.

mikulasjoulukki.jpg

A Lappföldről érkezett Mikulás finn nyelven köszöntötte a gyermekeket. Felhívta a figyelmüket: karácsonyig még jobban kell viselkedniük, mint eddig tették! S mivel ezzel eddig sem volt baj, a kicsik sorban átvehették ajándékaikat az igazi finn Mikulástól.

mikulasjoulo1.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat