2021. május 14. Bonifác
TUDOK Konferencia – a legjobbakat a korábbi köztársasági elnök díjazta
minap.hu
|
2015. március 21. 17:18
|
frissítve: 2015. március 23. 20:33
A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium adott otthont a Tudományos Diákkörök XV. Konferenciájának. Az országos döntő záróünnepségén részt vett Sólyom László korábbi köztársasági elnök, akitől több diák is átvehette a legjobbaknak járó elismeréseket.

tudok_dijatadas_150321_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

A kétnapos országos rendezvényen itthoni és határon túli magyar középiskolások vettek részt, és saját tudományos kutatásukról tartottak előadást.

tudok_dijatadas_150321_vcs_4.jpg

Az előadásokat a Miskolci Egyetem professzoraiból és a miskolci gimnáziumok tanáraiból, valamint a KutDiák küldötteiből álló zsűri értékelte, és a 11 szekcióban – köztük egyebek mellett a fizika, a robotika, a történelem, az orvostudomány, a nyelv és népi kultúra tárgyköréből – a szakmai zsűrik a legjobbakat díjazták.

tudok_dijatadas_150321_vcs_7.jpg

A zsűrik Fődíjat, Nagydíjat és Különdíjat osztottak ki, de a Kriza Ákos polgármester fővédnöksége alatt álló konferencián a város, az egyetem és a Miskolci Akadémiai Bizottság különdíját is átadták az arra érdemesnek talált diáknak.

tudok_dijatadas_150321_vcs_6.jpg

Az idei konferenciának mintegy 230 résztevője volt. A záróeseményen is elhangzott, a TUDOK a tanulók tehetséggondozását, ezáltal a jövő szakembereinek, kutatóinak az utánpótlását szolgálja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat