2022. augusztus 16. Ábrahám
Új igazgató, új élet
minap.hu
|
2016. április 07. 14:08
|
frissítve: 2016. április 08. 15:30
Szendi Attila történész-főkönyvtáros lett a Miskolci Egyetem könyvtárának megbízott igazgatója. A személyi változás új terveket hozott az intézménybe.

szendi_attila_egyetemi_konyvtar.jpg

Március 1-jétől a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum megbízott főigazgatója Szendi Attila történész-főkönyvtáros lett, aki korábban az intézmény főigazgató-helyettese volt.

Az új vezetés azt szeretné, ha megújulna az intézmény, és a jövőben új funkciókat is betöltene. A hagyományos és digitális információellátáson kívül egyfajta közösségi szerepet kívánnak felvállalni. Ennek célja, hogy ösztönözzék az egyetemi hallgatókat és a városlakókat is arra, hogy ellátogassanak a könyvtárba. Ennek érdekében napi tizenkét órás nyitvatartási időben, reggel 8-tól este 8-ig látogatható a könyvtár. Olyan közösségi teret szeretnének létrehozni az intézményben, ahol rendezvényeket lehet szervezni. Céljuk továbbá, hogy a város polgárainak is lehetőséget teremtsenek arra, hogy jobban megismerjék az egyetem életét.

Több rendezvénysorozatot is terveznek elindítani. A márciusban megalakult eMElő Kör (Miskolci Egyetem Létértelmező Köre) rendezvényeinek törekvése például az, hogy az egyetem oktatói, vezetői magánemberként beszéljenek életükről, gondolataikról.

egyetemi_konyvtar.jpg

Az új közösségi tér lehetőséget ad majd akár arra is, hogy a Miskolci Egyetem oktatói beszámoljanak tudományos kutatásaikról. De szeretnék a város neves közéleti személyiségeit, üzletembereit is meghívni rendhagyó beszélgetésekre azzal a céllal, hogy az egyetem hallgatóival megismertessék magukat, személyes történetüket, mintát szolgáltatva arra, hogy amit ők tanultak, azt hogyan tudták kamatoztatni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat