2019. április 24. György
Veszélyes korcsolyázni a Hámori-tavon
minap.hu
|
2017. január 09. 13:27
|
frissítve: 2017. január 10. 18:49
Felrobbant az internet Lillafüredtől. Hétvégén a mínusz 20 fok körüli hőmérséklet ellenére is legalább annyi turista látogatott oda, mint nyáron. A napok óta tartó nagy hidegben megfagyott a lillafüredi vízesés és befagyott a Hámori-tó is. Vasárnap például több százan mentek rá a tó jegére, annak ellenére, hogy több tábla figyelmeztet a veszélyre. Még ma is sokan fotózták a befagyott vízesést, de a tó jegére is többen rámentek a tiltás ellenére is, pedig a Hámori-tó jegén akkor is veszélyes tartózkodni, ha az kellő vastagságú. A mesterséges tó ugyanis szinte állandó mozgásban van.

hamori_to_jeg_170107_ja_2.jpg

Még ma is sokan fotózták a befagyott vízesést, de a tó jegére is többen rámentek a tiltás ellenére is, pedig a Hámori-tó jegén akkor is veszélyes tartózkodni, ha az kellő vastagságú. A mesterséges tó ugyanis szinte állandó mozgásban van. 

– A Hámori-tó – miután a Garadna patak táplálja, és elfolyása is van – nem tekinthető állóvíznek. Átlagos mélysége meghaladja a négy métert, s vannak ettől jóval mélyebb részei is. A partja pedig nagyon meredek. Ez azt jelenti, hogy a víz már a part szélétől pár méterre is ellepi az embert – hívta fel a figyelmet a korcsolyázás veszélyeire a Miskolc Televíziónak Vanczák Zoltán, a  Garadna Völgyi Vízi Társulat ügyvezetője.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat