2019. április 24. György
Veszélyes, magyar állampolgárságú terroristát fogtak el Kassán
infostart.hu
|
2018. június 21. 15:42
|
frissítve: 2018. június 23. 11:39
Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfira csapott le a rendőrség kedden Kassán – tudta meg a Joj TV alapján a Parameter.sk.

Az ukrán rendőrség súlyos bűncselekmények miatt körözte a férfit, aki magyar állampolgárként Szlovákiában élt - írja a Parameter.sk. Az elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő. A férfit kijevi Interpol körözte.

A rajtaütésről a novinsky.sk mutatott be felvételeket, melyek ide katintva érhetők el.

Az ukrán férfi megváltoztatta a nevét, Vladimír G.-ként lakott immár két éve Kassán, ráadásul egy rendőrőrs közvetlen közelében. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt.  A szlovák hatóságok szerint rendkívül veszélyes bűnözőről van szó.

terrorista_elfogas_kassa.jpg

Forrás: Noviny.sk

Emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték. 

A rendőrség információi szerint terrorcsoportokat láthatott el fegyverrel, ezért volt szükség a rendkívüli elővigyázatosságra. A következő 48 órában arról döntenek, kiadatási fogságba helyezik-e, hogy aztán átadhassák az ukrán hatóságoknak

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat