2021. április 20. Tivadar
VIP termek, családi szoba és babaöböl a MISEK-ben
Istenes Zsolt/minap.hu
|
2016. május 22. 12:44
|
frissítve: 2016. május 24. 05:33
Családbarát alapok és maximális szakmai biztonság – ezt mondják a városi kórházban a szülészeti osztály legújabb fejlesztéseiről. Az intézményben újabb, szállodai szobákhoz hasonló VIP termeket, valamint egy újdonságnak számító családi szobát és ún. babaöblöket is építettek. Fizetős szolgáltatásról van szó, a kórházigazgató szerint óriási igény van rá.

       „Otthonra is elfogadnék egy ilyet, mert nagyon praktikus” – mondja a speciális kiságyról, vagyis az úgynevezett babaöbölről az alig kétnapos Marcell anyukája. Dobos Orsolyának ő már a második babája. A kisfiú 3700 grammal született, azóta édesanyjával az egyágyas szobában fekszenek.

szules_agyak5.png

– Az első pár nap annyira intim, annyira különleges viszony a babával, nagy öröm, hogy ezt kettesben töltjük, nem pedig egy olyan kórteremben, ahol több kismama és baba van. Így jobban egymásra tudunk hangolódni – mondta.

szules_agyak3.png

A városi kórházban évente több mint 2200 gyerek születik, a statisztikák szerint minden harmadik császármetszéssel. A műtéten átesett anyukáknak talán még nagyobb segítség, ha nem kel felülniük a babájukhoz, a babaöbölben a kicsi ugyanis csak egy kéznyújtásnyira van.

szules_agyak12.png

Az új családi szobában a szülés után az apuka is ott aludhat. Lőkös Béla, a MISEK Szülészet-Nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa szerint ez jó a munkatársaknak is, hiszen a babák sokkal közelebb kerülnek az édesanyjukhoz, sokkal több időt tudnak velük tölteni. Így valamelyest megkönnyítik a dolgozók munkáját, másrészt az első napok is remek élményekkel telnek.

szules_agyak1.png

A családi szoba és a babaöblök mellett a MISEK szülészetén a már meglévő – egyágyas – VIP szobák sora is két újabbal bővült. Az ágy, a zuhanyzó és a szekrény mellett tévé, mikrosütő és hűtő is van. A kórház igazgatója szerint a különszobákra óriási igény van.

szules_agyak9.png

– A betegek megkeresik azt a helyet, ahol kiszolgálják az igényeiket – mondta Tiba Sándor. – Bárhonnan tudunk fogadni szülőnőket. Megvan ennek a megfelelő jogi lehetősége. Nem olyan bonyolult: be kell jelentkezni vizsgálatra, vagy valaki jelzi, hogy itt szeretne szülni, és amennyiben az intézmény kapacitása ezt lehetővé teszi, örömmel fogadunk bárkit.

Bár a kórház állami fenntartású, ezért a szolgáltatástért fizetni kell, naponta 6000 forintba kerül. A pénzt az osztály alapítványa kapja, és újabb fejlesztésekre fordítja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat