2021. október 21. Orsolya

Egészségpercek Riportok

Príma pék
2018. november 19.
11:32
Ünnepi kenyérsütés
2015. augusztus 14.
13:00
Pilates torna
2014. december 08.
07:51

A mozgás, amelytől 10 alkalom után jobban érzed magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után pedig bombaformába kerülsz – ezt mondják a Pilates tornáról. A fitnesz módszer ötvözi a nyugati világ anatómiai ismereteit a keleti mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai, illetve a speciális légzéstechnika. A Semmelweis Kórházban is van ilyen óra, amelyet a Önálló Fizioterápiás Osztály gyógytornásza tart. Egy ilyenre látogattunk el. És hogy kinek és mire is jó, ezt mondja el a következő percekben Bodnár Angéla gyógytornász.

Ünnepek a kórházban
2014. december 08.
10:59

Közelednek az ünnepek és bizony már most biztos, hogy lesznek olyanok, akik szeretteiktől távol töltik majd a karácsonyt. És nem azért, mert épp üdülnek, vagy egy szállodában pihennek, hanem mert kórházi ellátásra szorulnak. Közülük is a legnehezebb azoknak, akiknek gyermekük van kórházban. Hogy ez az időszak a legkisebb sérülést se okozza a kis betegeknek, az osztályokon is készülnek az ünnepekre.

Gyógynövények ősszel
2014. december 08.
05:42

Napjainkban egyre nagyobb a gyógynövények iránti kereslet. Van, aki betegségének gyógyítására, még többen pedig megelőzésre használják. A hideg idő beköszöntével sokan szenvednek a meghűléstől, megfázástól. A nyugati országokban ma már előszeretettel használják ezek kezelésére is a gyógynövényeket, amelyeknek nincs mellékhatásuk. A Bükkből, Gyuri bácsi gyógyteáival ezek számunkra is elérhetőek.

Hajápolás télen
2014. december 08.
01:44

Hajápolási tippek télre.

Hangprotézis Referencia Központ a Megyei Kórházban
2014. november 24.
09:00

Közép Európa Hangprotézis Referencia Centruma lett a Megyei Kórház. A Fül-Orr-Gége, Fej és Nyaksebészeti Osztályon évente csaknem 100 teljes gégeeltávolítást végeznek gégerák és algaratrák miatt. Eddig 50 sikeres hangprotézis implantációt végeztek az osztályon és a jövőben külföldi orvosok is érkeznek az implantációs eljárás elsajátítására.

Bajusszal a prosztatarák ellen
2014. november 24.
07:04

November a prosztatarák hónapja. Ebben a hónapban a férfiak bajuszt növesztenek, így hívják fel a figyelmet a legelterjedtebb férfi betegségre, a prosztatarákra és a megelőzés fontosságára. Az Ausztráliából indult, Movember nevű mozgalomnak itthon már több mint ötezer követője van.

Közönségdíjas lett Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Príma Primissimán
2014. november 24.
07:56

Az idei Príma Primissima díjátadón közönségdíjat vehetett át Gyuri bácsi. A bükki füvesembert a tudomány kategóriában jelölte a Vállalkozók Országos Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. Gyuri bácsi gyerekkora óta foglalkozik a gyógynövényekkel. Ma már egy egész hálózatot üzemeltet. Termékeit az egész országban ismerik és használják. Gyógyhatásuk pedig megkérdőjelezhetetlen.

Katus Attilával tornáztak a Szentpáliban
2014. november 10.
06:43

Szorgalommal, munkával, pozitív gondolkodással és önmagunkba vetett hittel sikeresebbek lehetünk –mondta Katus Attila a Szentpáli iskola egészségnapján. Az ismert trénerrel együtt tornázhattak az intézmény diákjai és dolgozói. Az egészségnapon vérnyomást, testzsírt és testtömeget is mértek a meghívott szakemberek, de életmódtanácsokat is kaptak a diákok.

Oldalak

Most

Jelenleg nincs adás!