2024. április 20. Tivadar
Kiderült, hogy ki nyerte meg a biciklit az autómentes napon
Répássy Olívia
|
2015. szeptember 25. 17:23
|
frissítve: 2015. szeptember 27. 08:50
Kisorsolták a keddi autómentes nap nyereményeit. A fődíj egy kerékpár volt.

mobilitashet_zaro_150925ml_3.jpg

fotó: Mocsári László

Tizenöt éve szervezik meg az autómentes napot Miskolcon. Idén több mint ezerkétszáz gyerek vett részt rajta. A programokhoz lezárták a belváros egy jelentős szakaszát kedden.

"Szuper volt" – mondta Horváth Tibor, az Avasi Gimnázium tanulója, aki a futóversenyt nyerte meg. – "Húztam buszt, sőt, még turmixoltam is banánt biciklivel. Támogatom a jó kezdeményezést, mert szeretek sportolni. Szerintem több ilyen nap kellene."

A mobilitási héten iskolánként két-háromszáz fő vett részt, az autómentes nap a tíznapos rendezvénysorozat csúcspontja volt. Tizenhárom iskola diákjai jöttek el a háromórás programra, ami egy tizennyolc állomásból álló pontgyűjtő verseny volt.

"A gyerekeket ott is jutalmaztuk már – mondta el Egri Zsuzsa főszervező –, hiszen számos ajándékot sorsoltunk ki tombolán nekik. Most viszont a fődíjnak lett gazdája, ami egy hatvanötezer forintos kerékpár az önkormányzat felajánlásával."

A fődíjat a Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte..

"Szeretnénk, ha jövő ilyenkor hallhatnánk egy történetet a bicikliről, hogy mi történt vele" – kérte Nagy Dezső, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi referense.

mobilitashet_zaro_150925ml.jpg

Ő és Menyhárt Szabolcs, a Polgármesteri Hivatal Vagyonfelügyeleti Osztályának vezetője húzta ki az iskolák neveit a „kalapból”.

"Az önkormányzat szívén viseli a zöld Miskolc megteremtését. Gondoljunk csak a ma átadott víztisztítóra és a jövőbeni CNG-buszokra. A környezettudatosságra való nevelést pedig ilyen kis korban kell elkezdeni – mondta Menyhárt Szabolcs.

A különdíjak között volt huszonnégy darabos belépőjegy az ipolytarnóci kiállításra, bukósisak és fejlámpa. Ezeket a eredményhirdetésen jelenlévő iskolák között osztották szét.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat