2024. április 19. Emma
Támogatás a diósgyőri vívóknak – egyesületük komoly utánpótlás-műhellyé vált
Kiss Judit/minap.hu
|
2015. október 08. 13:58
|
frissítve: 2015. október 09. 11:19
Új helyre költözhetnek, felszereléseket vásárolhatnak, és több versenyre járhatnak majd a diósgyőri vívók. Másfél millió forintot kaptak a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től.

   Most még régi helyükön, a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola tornatermében edzenek a Diósgyőri Vívó Egyesület sportolói – hamarosan azonban tágasabb helyre költözhetnek, de a másfél millióból felszerelés vásárlására is jut. Patócs Béla edző ismertette, több versenyzőjük is országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken, világkupákon indul.

vivok_151007_vcs_8.jpg

Fotó: Végh Csaba

– Méregdrága a felszerelés, a szülők pedig nehezen tudnak hozzájárulni a költségek fedezéséhez. A támogatás tehát nagyon jól jön, ezzel ki tudjuk pótolni a szülők támogatását – mondta.

A vívó szakosztálynak körülbelül ötvenen sportolója van. A költséges sport Magyarország legsikeresebb olimpiai sportága. Népszerűsége Miskolcon is egyre nagyobb. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a Diósgyőri Vívó Egyesület az elmúlt években példaértékű utánpótlás-nevelő munkát végzett.

vivok_151007_vcs_4.jpg

– Olyan utánpótlás-műhellyé vált az egyesület, amely sorra hozza azokat az eredményeket, amelyek nemcsak a diósgyőri vívásnak, hanem egész Magyarországnak utánpótlás szinten komoly eredményeket jelentenek – hangsúlyozta Zsiga Marcell.

A vívó egyesület a Vörösmarty Mihály általános iskola tágasabb termébe költözhet. Néhány miskolci általános iskolában a testnevelés órákon is oktatják a vívást.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat