2024. április 24. György
Ünnepi fények, vásári hangulat, körhinta és műkorcsolyapálya is az idei Miskolczi Adventi Vásáron
Kujan István
|
2015. november 23. 17:34
|
frissítve: 2015. november 25. 11:50
Pénteken megnyitja kapuit a Miskolczi Adventi Vásár, mely egészen december 24-éig várja az érdeklődőket. Meghitt fények, vásári forgatag, századfordulós körhinta, műkorcsolyapálya, forró italokat kínáló miskolci sportolók, gasztronómiai különlegességek és a közös gyertyagyújtás vasárnaponként – idén minden eddiginél több program várja az érdeklődőket advent időszakában Miskolcon.
Nem

     A közeledő ünnepek bensőséges, családi hangulatát idézik az adventi programok a belvárosban. November 27-étől kezdődően a vásárok nyüzsgő forgataga várja az érdeklődőket a Szent István téren. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be hétfőn Tallósné Novák Irén. A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, számtalan újdonsággal találkozhatnak idén az adventi vásár látogatói. Minden bizonnyal sokak érdeklődését felkelti majd a századfordulós műemlék körhinta, de a szintén a Szent István téren felállított műkorcsolyapálya is rengeteg élményt kínál majd kicsik és nagyok számára egyaránt.

advent_sajttaj_151123_fkcs_1.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

Idén sem maradhatnak el természetesen a színpadi programok: minden pénteken, szombaton és vasárnap gyermekműsorokkal, bábszínházzal, táncházzal készülnek a szervezők. A hétvégéken pedig a városháza is kinyitja kapuit, ahol a vendégek maguk készíthetnek ajándéktárgyakat szeretteiknek a kézműves foglalkozásokon.

– Nemcsak a programok nagyon különlegesek idén, hanem az is, hogy soha nem látott összefogást tapasztaltunk a szervezés során. Mindenki próbált valamit hozzátenni, ezzel még különlegesebbé varázsolni az ünnepvárást – emelte ki Tallósné Novák Irén.

advent_sajttaj_151123_fkcs_7.jpg

Az ügyvezető kifejtette: művészeti iskolások díszítik majd fel a tér több mint húsz ezüstfenyőjét. A diákok nemcsak a gyertyagyújtásokra készülnek különleges műsorokkal, hanem minden pénteken igyekeznek majd közelebb varázsolni a várakozás hangulatát ünnepi műsorukkal, bábszínházzal. Szombat délután pedig zenés-táncos előadásokkal, kézműves játszóházzal várják az érdeklődőket.

Minden bizonnyal sokaknak csal majd mosolyt az arcára, amikor miskolci sportolók – köztük a DVTK kosaras lányai, labdarúgói, a Jegesmedvék játékosai és vízilabdázók – kínálják majd számukra a forró italokat különleges karácsonyi bögrékben. A sportolók egyedi tervezésű ajándéktárgyakat is hoznak majd magukkal.

advent_sajttaj_151123_fkcs_8.jpg

A város életében jelentős szerepet betöltő civilszervezetek kézműves foglalkozásokat tartanak a városháza aulájában, a Rádió M pedig élőben jelentkezik majd be a vásárról, és teljesíti a vendégek zenei kívánságait. A vásári forgatagban a Mikulásvonat szereplőivel is találkozhatunk majd december 19-én, délután 4 és 6 óra között.

advent_elsovasarnap_program.png

Meghitt programokkal is készülődhetünk az ünnepre: az elmaradhatatlan adventi koszorún vasárnap délutánonként 4 órától gyújtanak majd gyertyát Miskolc vezetői, az ünnepélyes szertartáson az egyházi iskolák szolgálnak majd. Az utolsó adventi vasárnapon – a hagyományoknak megfelelően – élő Betlehem és állatsimogató várja az érdeklődőket.

A részletes program itt tekinthető meg: 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat