2024. szeptember 27. Adalbert
A miskolci asztalitenisz-utánpótlás bázisa lehet a Jókai Általános Iskola
Varga Eszter/minap.hu
|
2016. március 09. 16:49
|
frissítve: 2016. március 10. 16:16
Másfélmillió forint értékű sporteszközöket kapott a Jókai Mór Református Általános Iskola. A támogatás része az Emmi és a Magyar Diáksport Szövetség tavaly elindított "A sport legyen a tied" című programnak. Az oktatási intézmény az asztalitenisz-utánpótlás bázisa lehet.

      Az alapvető kéz- és lábmozdulatok nagyon gyors elsajátítását, gyakorlását és beidegződését segíti az adogatógép. A szerkezet elengedhetetlen eszköz az asztalitenisz tanuláshoz. Ezt, illetve prémium minőségű versenyasztalokat, ütőket és labdákat kapott meg a Jókai Mór Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskola.

sporteszkoz_atado_jokai_160309_ja_7.jpg

Az intézmény igazgatója, Kiss Klára szerint ez komoly lehetőségeket jelent számukra.

– Beépíthetjük az iskolánk ötnapos testnevelés-programjába, tanmenetébe az asztaliteniszt. A gyerekek többet fognak mozogni a szünetben, lazítóprogramként is ajánlhatjuk ezt nekik. Hétvégenként pedig akár versenyeket is rendezhetünk – sorolta a támogatás számtalan előnyét az intézményvezető.

sporteszkoz_atado_jokai_160309_ja_25.jpg

A Magyar Asztalitenisz Szövetség kereste meg az iskolát azért, hogy újabb utat nyisson az utánpótlásképzésnek. A szervezet sportigazgatója – aki egyben a DVTK asztalitenisz szakosztályának vezetője is – elengedhetetlenek tartja, hogy minél több bázist létrehozzanak.

– Nagyon meg kell támogatni a fiatalokat! – hangsúlyozta András Miklós. – Az igazolt versenyzők egy része már az idősebb korosztályba tartozik. Ideje lesz most már egy kicsit a gyerekekkel is foglalkozni, mivel a jövő az övék.

sporteszkoz_atado_jokai_160309_ja_21.jpg

Az utánpótlás-képzést Sebestyén László is üdvözli, aki egykor maga is versenyszerűen asztaliteniszezett. A Fidesz miskolci szervezetének elnöke reményét fejezte ki, hogy egy nagyon aktív asztalitenisz élet indul el az iskolában, és bízik abban is, hogy ezt majd a Diósgyőr is fogja támogatni, tudással.

sporteszkoz_atado_jokai_160309_ja_13.jpg

A mintegy másfélmillió forint értékű eszközcsomagot "A sport legyen a tied" elnevezésű program keretében kapta meg az iskola. Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség regionális irodavezetője elmondta, a program Miskolcon indult el a régióban, tavaly novemberben a régiós program. Több helyre került a megyében asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, a népszerű sportágakat igyekeztek elvinni az iskolába.

Az iskola tanárai közül többen elkezdtek segédedzői tanfolyamat végezni, hogy minél hatékonyabb legyen az utánpótlás-nevelés.

sporteszkoz_atado_jokai_160309_ja_14.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat