2024. március 28. Gedeon, Johanna
Nagyszabású közösségépítési program indulhat Miskolcon
minap.hu
|
2016. június 02. 10:38
|
frissítve: 2016. június 03. 10:16
A projektek keretében helyi közösségek fogalmazhatják meg stratégiáikat, amelyek alapján megvalósulhat egy település vagy városrész fejlesztése. A pályázati forrásokból infrastruktúra-fejlesztés, valamint helyi kulturális és közösségi programok finanszírozhatók.

miskolc_legifoto_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

      A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a közösségi szinten irányított, városi, helyi fejlesztések – angol rövidítéssel CLLD – megvalósítására.

Miskolc két projektet is tervez. Ennek megfelelően két helyi közösség alakult meg az elmúlt héten, így a város két regisztrációt nyújt be.

Az egyik közösség az Avasi horizont, amely magába foglalja a belvárost, az avasi lakótelepet és a keleti városrész családi házas területeit. A másik CLLD közösség a Diósgyőri horizont, ami a nyugati városrészt fedi le, a Győri kaputól Lillafüredig.

A pályázati regisztrálás után egyhónapos stratégiai tervezés kezdődik. Mindkét projekt kapcsán helyi igényekre alapozott akciótervet kell kidolgozni június végére. A stratégiaalkotásban részt vesznek helyi civilszervezetek, egyházak, valamint helyi kis- és középvállalkozások. A fejlesztési célokkal kapcsolatban a közösségi oldalakon is lehetőség lesz véleményt alkotni.   

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat