2024. április 18. Andrea, Ilma
Folytatódik a telepfelszámolás – A számozott utcák jelentős részét elbontják
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2017. február 09. 13:56
|
frissítve: 2017. február 10. 21:40
„Fészekrakók ki, egyetemi dolgozók, doktoranduszok be” – így fogalmazott Miskolc polgármestere az évértékelőjén. Kriza Ákos elmondta azt is, hogy a telepfelszámolás is folytatódik idén a kilencedik, tizedik és tizenegyedik utcák elbontásával.

Számtalan esetben számoltunk be arról, milyen lakásviszonyokat hagytak maguk után a „fészekrakók”: kosz, szemét és csótányok – ezek fogadták a végrehajtókat mások mellett azokban az avasi társasházakban is, ahol korábban „fészekrakós” családok éltek. Az egykori lakók hatalmas adósságot is hagytak maguk után. Távozásukkal a lakók fellélegeztek.

kilakoltatas_gizella_utca_161007_ja_22.jpg

Az egyik Hajós utcai lakást most újítják fel. Az összes vezetéket kicserélik a MIK villanyszerelői. Ez egyúttal a Szemere iskola diákjainak is jó lehetőség arra, hogy megtanulják a villanyszerelői szakmai alapjait.

kilakoltatas_afonyas_19_ja_26.jpg

A város 2013 októberében kezdte megszabadítani a „fészekrakótól” az avasi lakótelepet. 173 „fészekrakós” lakáshoz kapcsolódó követelést vásárolt meg az önkormányzat, ebből 150-et kiürítettek és 76 lakást fel is újítottak.

Egyetemi dolgozók és doktoranduszok váltják az egykori „fészekrakókat”. Az önkormányzat 64 felújított lakásából 49-ben már a campus dolgozó laknak. A rektorhelyettes szerint ez az intézkedés a fiatal oktatói, kutatói munkában is nagy segítséget jelent.

ovarine.jpg

– Ők természetesen biztos fizetők, az önkormányzat rendes lakóközösséget tudhat az avasi városrészben magáénak. Úgy gondolom, hogy a lakókörnyezet is kifejezetten örül ennek – mondta Óváriné Balajti Zsuzsanna.

kilakoltatas_gizella_utca_161007_ja_29.jpg

Idén folytatódik a telepfelszámolás is – mondta Miskolc polgármestere az évértékelőn. A számozott utcák jelentős részét elbontják.

kriza_evertekelo_170207ml_7.jpg

– A kilencedik, tizedik és tizenegyedik utcák eldózerolása az idei év egyik legnagyobb bontási akciója lesz. Hozzátenném, a számozott utcák mellett más nyomortelepeken, pl. a Bábonyi-bércen, a Béke szállón, a Szondi utcán vagy a Lövei soron összesen 70 lakást bontottunk el – sorolta Kriza Ákos.

A számozott utcák 270 lakásából 29-et már teljesen elbontottak. Tavasszal a kilakoltatások is folytatódnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat