2024. szeptember 27. Adalbert
Háromszázmillióból újul meg az egyetemi körcsarnok
minap.hu
|
2017. február 19. 18:12
|
frissítve: 2017. február 21. 22:22
Csaknem háromszázmillió forintból újítják fel az egyetemi körcsarnokot. Március 1-jén bezár a létesítmény, megtörténik a munkaterület-átadás, a kivitelezés határideje július 1.

Pénteken játssza majd utolsó mérkőzését a MEAFC a körcsarokban. A férfi kosarasok a békési csapattal csapnak össze, majd kiköltöznek a létesítményből, mivel tavasszal felújítják az épületet.

korcsarnok1.jpg

Az egyetemi körcsarnokot 1980-ban építették. 1985-ben egy külső festéssel javítottak kinézetén, azóta nem került sor érdemi felújításra. A mostani beruházás keretében, egyebek mellett teljesen megújul lelátó padlózata, kicserélik a korlátrendszert. Az összes ablakot kicserélik, a lenti nyílászárók mindenhol pánikzáras ajtók lesznek. Az emeleti tornatermet egy üvegfal választja majd el az arénától a mostani függöny helyett, emellett korszerűsítik a fűtést is.

Az épület kívül is megújul. A mostani kék színt valószínűleg szürke váltja majd fel, és padokat is kihelyeznek. - Március 1-jén bezár a körcsarnok, megtörténik a munkaterület-átadás, a beruházás kivitelezésének végső időpontja július 1. A felújítás összértéke 294 millió forint pontosan ennyi szerepel az egyesület TAO-programjában - nyilatkozta Boda Péter, a MEAFC alelnöke.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat