2024. április 20. Tivadar
Energia-megtakarításban verhetetlenek
minap.hu
|
2017. június 29. 11:12
|
frissítve: 2017. június 30. 10:38
Brüsszelben díjazták a legjobb kampány és legjobb energia-megtakarítási akciótervet, amik a miskolci polgármesteri hivatalhoz fűződik.

Kilenc országban mintegy 180 középületet és 17 ezer dolgozót von be a Spórolunk@ kiloWattal projekt, így szolgáltatva mintát a jövőbeni energiatakarékossági törekvéseknek, nemcsak a közszféra, hanem bármely irodai rendszerben működő szervezet számára. Röviden megfogalmazva: a projekt mintául kíván szolgálni a jövő energiahatékony irodái számára. Hazánkból 19 középület szállt versenybe – köztük a miskolci polgármesteri hivatal is, a Városház téri és a Petőfi utcai épülettel.

A minapi záró rendezvényen bejelentették a szervezők: a legjobb kampány és legjobb energia-megtakarítási akcióterv kategóriák nyertes épületei a miskolciak lettek.

Az országok legeredményesebb munkahelyi energia közösségeinek képviselői a Brüsszeli Környezetvédelmi és Energia Ügynökség adminisztrációs központjába látogattak el. A létesítmény Európa egyik legnagyobb passzív épülete, ennek működéséről tudhattak meg többet a látogatók. A délelőtti programot közös műhelymunka színesítette.

Az elismerő okleveleket Svédország uniós állandó képviseletének rezidenciáján adták át. A nemzetközi összesítésben a pázmándi épület hetedik helyen végzett (a Spórolunk@kiloWattal versenybe benevezett mintegy 176 épület közül egyébként a belga Zemsti Városháza lett a legelső, 25 százalékos energia-megtakarítást elérve).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat