2024. szeptember 27. Adalbert
Bódog elárulta, miért nem játszik Bacsa
Tóth Milán
|
2017. augusztus 11. 08:31
|
frissítve: 2017. augusztus 11. 18:40
Biztosan sokakban felvetődött már a kérdés, hogy a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának saját nevelésű futballistája, Bacsa Patrik eddig miért nem került be egyetlen alkalommal sem a meccskeretbe. Bódog Tamás szakmai igazgató erre adott választ a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A 25 éves támadó profi karrierje jól indult, már a 2009/10-es szezonban bemutatkozott az NB I-ben. Egyre nagyobb szerepeket kapott, a 2013/14-es idény pedig meghozta neki az áttörést: a magyar bajnokságban 28 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és jegyzett három gólpasszt, míg a Magyar Kupában 8-3-2 volt a mérlege. Nagy szerepet vállalt a Ligakupa-győzelemből, majd a következő szezonban az Európa Liga-menetelésből is kivette a részét: hat meccsen két találatot jegyzett. Piaci értéke ekkor a mértékadó transfermarkt.de oldalán 350 ezer euró volt, de ez szezonról szezonra csökkent, ahogy egyre többet maradt adós a jó teljesítménnyel – ez az érték jelenleg 150 ezer euróra.

dvtk_sajtaj_170810_ja_6.jpg

Bódog Tamás elárulta, miért nem játszik a DVTK-nevelés. Fotó: Juhász Ákos

Az előző szezonban az NB II-es Csákvárhoz került fél évre kölcsönbe, az akkori vezetőedző, Horváth Ferenc januártól már nem számolt vele. Az alsóbb osztályban sem tudta megvetni a lábát, viszont nyáron megkapta a lehetőséget Bódog Tamástól, amivel egyelőre még nem tudott élni.

– Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy edzésen bizonyítson, majd meghatározó szerepet játsszon a csapatban – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón a szakmai igazgató. – Nem volt komoly szerepe Csákváron, valószínűleg nem véletlenül. Visszatért, megkapta a lehetőséget, de ahhoz, hogy ismét ott legyen a pályán, előbb az edzéseken meg kell dögölnie. Oláh Bálint ugyanebben a cipőben járt, nála ez az áttörés már megtörtént. Ha valaki az NB III-as csapattal készül, és azt hallom az edzőjétől, hogy ő teljesít az egyik leggyengébben, akkor annak miért adnék lehetőséget? Az ajtó nincs zárva előtte, de előbb bizonyítania kell.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat