2024. szeptember 27. Adalbert
A helyi Vöröskeresztnél jótékonykodtak a miskolci FIT-es diákok
minap.hu
|
2017. december 20. 12:45
|
frissítve: 2017. december 21. 11:46
A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Programjának miskolci kisdiákjai idén is a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjába látogattak, ahol a bentlakókat saját készítésű mézeskaláccsal lepték meg.

fit_jotekony_hajlektalanszallo.jpg

– 2015 óta minden évben karácsonykor jótékonykodunk a gyerekekkel. Fontosnak érezzük, hogy a gyerekek már fiatalon megtapasztalják, hogy milyen az, amikor ők segítenek másokon. Idén is izgalommal készülünk az ünnepekre, ennek keretében a gyerekekkel közösen választottuk ki, hogy melyik helyi szervezetet támogassuk – mondta Madzinné Ortó Ildikó, a FIT Program miskolci régióvezetője.

A több évfolyamból érkező FIT-es diákok a december 19-i melegétel-osztás alkalmával adták át a mézeskalácsokat a hajléktalanszálló több mint kétszáz lakójának. A diákok örömmel vettek részt a karácsonyi jótékonykodásban, amely már hagyománynak mondható a Fiatal Tehetség Program keretén belül.

A FIT Program az ország öt vidéki városában (Szolnokon, Veszprémben, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten) és a fővárosban működik. A hagyományos oktatást kiegészítő ingyenes képzés során a diákok olyan, a mindennapi élethez sok szállal kötődő területeken szerezhetnek jártasságot, mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek vagy az egészségügyi tudatosság.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat