2024. március 28. Gedeon, Johanna
Eső és napsütés – továbbra is ezek váltakoznak
minap.hu
|
2018. július 16. 14:00
|
frissítve: 2018. július 17. 16:03
Kedden napos időre számíthatunk. Időjárásunkat a folytatásban egy északkelet felől közeledő magassági légörvény alakítja, melynek hatására növekszik majd a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Este eleinte még zápor, zivatar néhol előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző, de zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Az előttünk álló éjszaka kiderül az ég. Reggelre általában 15 fokig csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben gomolyfelhők zavarják a napsütést. Előfordulhat helyenként zápor, zivatar. Délutánra 29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fronthatás nincsen térségünkben. Nagyon erős UV-B sugárzás várható, ezért a déli, kora délutáni órákban ajánlott elkerülni a napon való tartózkodást.

Szerdától péntekig gyakran lesz felhős az ég, többfelé elered az eső, záporeső, helyenként zivatarok is kialakulnak. Sok helyütt erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. A hétvégén a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, szórványosan fordul elő zápor, zivatar, a szél pedig csak zivatar térségében erősödhet meg. A hőmérséklet jelentősen nem változik, de a hét közepén pár fokot visszaesik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat