2024. április 16. Csongor
Vízilabda-világkupa: 10 éve nem látott első 8 perc – legyőztük Japánt
nemzetisport.hu
|
2018. szeptember 13. 20:45
|
frissítve: 2018. szeptember 16. 14:12
A Berlinben zajló vízilabda-világkupa csoportkörének harmadik fordulójában a magyar válogatott remek első negyed után 19–14-re legyőzte Japánt, ám, hogy végül hányadik helyen végez a csoportjában, azt csak az Ausztrália–Németország találkozó után lehet megmondani.

Jansik Szilárd szerzett vezetést, mindössze 48 másodperc elteltével, a gyors japán egyenlítés azonban elmaradt, Kardos kivédte Adacsi Szeja ötösét, és miután a második magyar támadásból Mezei Tamás megszerezte a második magyar gólt, érezni lehetett, itt nem lesz gond – írta a Nemzeti Sport.

Az első nyolc perc végére a magyar válogatott egy híján annyi gólt szerzett, mint tegnap az ausztrálok 9–8-as legyőzésekor – Zalánki Gergő második, jó 7 méterről eleresztett lövése egészen élményszámba ment. A magyar válogatott az első negyedben mindössze kilenc lövéséből egyet hibázott el – nyolc szerzett gólos első negyedet legutóbb tíz éve, az oroszok elleni, Budapesten lejátszott Unicum-kupa-meccsen produkált a magyar csapat, akkor 8–2 állt a táblán az első nyolc perc után.

vizilabda.jpeg

A második negyed elején Kardos megint kifogott egy ötöst, így jó két percig nem láttunk gólt, más kérdés, hogy amikor igen, akkor nem feltétlenül örültünk neki: Inaba Kohei törte meg a gólcsendet. A magyar lövési hatékonyság visszaesett az első negyedhez képest, ezért négy percet kellett várni az első gólunkra, Zalánki volt eredményes. A magyar válogatott a mérkőzést jól kontrollálva nem engedte közelebb a japánokat, és 11–6-os vezetéssel mehetett a háromperces, immár nem olyan nagy szünetre.

A japánok a harmadik játékrészben sem szakítottak korábbi szokásukkal: kettő, maximum három passz után lőttek. Így tettek a negyed elején is, Inaba góljára Kovács Gergő válaszolt. Ekkor már lehetett érezni, hogy a mieink védekezése ezen az estén nem igazán állt össze, a japánok továbbra is hozták a negyedenkénti legalább három gólt – mi is, az utolsó negyedre 14–10-es eredménnyel fordultak a felek.

A magyar győzelem nem forgott veszélyben a végén sem, ám a védekezést az utolsó negyedben sem sikerült gatyába rázni. A magyar válogatott alaposan megszórta távol-keleti ellenfelét, de végül nem sikerült elérni a húszgólos határt: 19–14 lett a vége.

Ezzel a magyar válogatott befejezte a csoportkört a világkupán, ám, hogy végül hányadik helyen is végez, és hogy kivel találkozik a negyeddöntőben, az majd csak a 20.30-kor kezdődő Németország–Ausztrália találkozót követően derül ki – negyedik helyen biztosan nem végzünk, tehát a szerbek ellen nem játszunk.

Annyi biztos, hogy a másik csoportban a Horvátország ellen döntetlent elérő Szerbia végzett az élen a horvátokat megelőzve, a harmadik helyen az utolsó Dél-Afrikát elgyepáló Egyesült Államok zárt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat