2024. augusztus 31. Erika, Bella
Különleges falatok, gondolatcsere a filmvilág nagyjaival, zamatos borok – Kvaterkáztunk az Avasi borospincék között
Muntyán Bernadett
|
2018. szeptember 22. 14:50
|
frissítve: 2018. szeptember 24. 14:34
Péntek este úgy éreztem, mintha a CineFest, az Avasi Borangolás és a Gasztro Placc közös gyermekével találkoztam volna a belváros „hegyoldalán”. Az Avasi Kvaterka megörökölte a CineFesttől a filmes világ kimeríthetetlen témáit, a Borangolástól az Avasi pincesor elapadhatatlan borait, a Gasztro Placctól pedig az ínycsiklandozó falatokat – így lett ez a péntek este, a három fesztivál tökéletes „gyermeke”.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_043_web.jpg

A Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál már jóval túlmutat egy filmes programon. Megannyi színes, érdekes, különleges program társult idén a fesztivál kínálatához: meglátogathattuk Miskolc első moziját, kertmozizhattunk a Vigadóban, péntek este pedig kvaterkázhattunk a kedvenc boros helyünkön a városban.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_063_web.jpg

A miskolci gasztronómia színe-java felsorakozott az avasi borospincék kanyargós útvonalán. A Világbéke természetesen egy pizzával „vonult ki” a placcra: – Fatüzelésű kemencében készítjük el a pizzánkat, mely friss vargánya feltétet kap, ami most érkezett a Zemplénből – sorolta Dudás Szabolcs –, melyre érlelt sonka és burrata sajt kerül. Hozzátette: egy szilvás, pisztáciás, kardamomos panna cottát is hoztak, valamint házi málna szörpöt, ami a miskolciak egyik kedvence.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_080_web.jpg

Felfelé igyekezve a Bortanya irányába a zip’s brewhouse zenei és gasztronómiai világába csöppenhettünk. Pataky Péter, séf elárulta nekünk, a zip’s brewhouse ezúttal az ételek terén is a mozira helyezte a hangsúlyt.– És mivel a mozi a lényeg, így hoztunk egy cheddar sajtkrémmel töltött pogácsát, egy ragacsos csirkeszárnyat, ami popcornban van megforgatva, és whiskys barbecue szószt adunk hozzá, valamint egy nachosban panírozott sertéspofát, amihez sörös salsa szószt kínálunk – sorolta. Akik pedig a zip’s brewhouse-nál degusztációt vásároltak, kedvezményesen egy hajvágásra, vagy szakálligazításra is beülhettek Harkály Noémi, borbély székébe.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_074_web.jpg

– Nagyon finomak az ételek – lelkendezett Magyar Zsuzsa –, nekem az avalonos csokis kenyér ízlett eddig a legjobban, de még kóstolgatunk tovább. Az Avalon Ristorante ezen kívül készült még más finomsággal is. Szepesi Gábor, kreatív séf, épp egy bruscetta válogatást készített, amikor megtaláltuk a pincesoron az Avalon „sátrát”. – Házi kenyérből készítjük a válogatást, amelyből az egyik padlizsánkrémes tapenade-t kap, ami egy fekete olivabogyó pástétom, egy francia specialitás, amihez egy kis szardella pasztát tettünk. Egy másikra pikáns oldalas kerül, ami egy enyhén csípős szószt kap majd. Van vargányás, amit füstölt kacsamellel tálalunk – részletezi a bruscetta válogatást.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_141_web.jpg

Hozzátette: van kecske sajtkrémes, amiben sült kápia paprika van, amihez aszalt fügét is adunk, van kecskesajtos sárga curry paszta, amihez algát és marinált lilahagymát adunk, és koktélparadicsomos, amire mozarella sajtot teszünk, valamint cukkinis, ami hasonlóképp készül, mint egy uborkasaláta.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_173_web.jpg

– Szeretünk itt sétálni a macskaköveken a nyitott pincék között, nagyon hangulatos. Kedvesek a vendéglátósok, akik mára is nagyon finom ételekkel készültek – fogalmazott Boskó Zsuzsa, majd hozzátette: jókat iszunk, eszünk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat.

cinefest_avasi_kvaterka_20180921_bl_180_web.jpg

A tökéletes helyszín megvolt, a kimeríthetetlen filmes téma pipa, a gasztronómiai kínálat felülmúlhatatlan, az avasi borkínálat pedig páratlan – kell ennél több? Az első Avasi Kvaterka remekül debütált, mindent teljesített, amit ettől a kötetlen, borocskás, falatozós, langyos őszi estétől csak várhattunk. A város látképe pedig… önmagáért beszél.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat