2024. március 28. Gedeon, Johanna
Nem sikerült nyerni a címvédő ellen (Képgalériával!)
dvtk.eu
|
2018. október 05. 22:19
|
frissítve: 2018. október 06. 19:20
A Tipsport Liga 9. fordulójában a címvédő HC‘05 Banská Bystrica csapata látogatott a Miskolci Jégcsarnokba. A találkozón a vezetést Somogyi Balázs révén a DVTK Jegesmedvék szerezték meg, amire a vendég együttes öt góllal válaszolt, majd Vas János találata már csak a szépítésre volt elegendő.

A mérkőzést a hazai együttes kezdte lendületesebben, az első öt percben Milam, Láda és Szirányi lövése is eltalálta a kaput, majd a vendégektől Biro ült ki a büntetőpadra. A találkozó első emberelőnyéből rögtön gól született, ugyanis a Galanisz által középre tett korong Somogyi Balázst találta meg, aki szép mozdulattal a kapuba talált (1-0). A bekapott gól után magukhoz tértek a besztercebányaiak, aminek következtében nyíltabb lett a találkozó, mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek. A 8. percben Jed Rusk akadályozott meg szabálytalanul egy kilépő vendég csatárt, így következhetett az első szlovák emberelőny, amiből megszületett az egyenlítő találat. Asselin oldalról, csuklóból kilőtte a hosszú felsőt (1-1). A 14. percben újabb emberelőnyös találatot láthattak a nézők, ezúttal Ďatelinka kapta meg teljesen egyedül a korongot a kapu előtt, amit egy gyors csel után a hálóba juttatott (1-2). A harmad hátralévő hét percében a csapatok felváltva veszélyeztették a kapukat, de újabb gól nem született.

A második harmadban első perceit a vendég csapat nagy lendülettel kezdte, az agresszív letámadásuknak köszönhetően sok korongot szereztek a támadó harmadban, aminek következtében a játék javarészt a miskolci harmadban folyt. Az első két percben ötször is eltalálták Adorján kapuját. A 23. percben Gabor kiállítása nyomán két percig emberelőnyben próbálkozhatott az egyenlítéssel a DVTK, de gólt mégis a szlovák együttes szerzett. Éric Faille ugrott ki a védők között, majd fonákkal eltette a korongot Adorján lábai között (1-3). A 34. percben három gólosra nőtt a vendég előny, hiszen Tomás Török kiszorított helyzetből lőtt, a korong pedig Adorjánról karjáról lecsorgott a gólvonalra, a menteni igyekvő Kulmala pedig a saját kapujába továbbította a játékszert (1-4). A gól után Glen Hanlon vezetőedző kapuscserére szánta el magát, Duschek Dávid érkezett Adorján helyére. A 37. percben egy támadó harmadban elhozott korongbedobás után Benjamin Marshall a kék vonal magasságában lövésre szánta el magát, a korong pedig egy védő botján megpattant, ami így a kapu bal oldalába jutott (1-5). A középső játékrészt Miskolczi és Harrison próbálkozása zárta le.

jegesmacik_bystrica_181006ml_50.jpg

A záró harmad Faille és Galanisz lövésével indult, majd a kétgólos Asselin próbálkozott újra a gólszerzéssel. Az 52. percben Vas János pontos lövésével szépített a DVTK Jegesmedvék együttese. A válogatott csatár a bedobó pont magasságából lőtt kapura, a korong pedig a hosszú felsőben kötött ki (2-5). Felélénkült a szépítő találat után a piros mezes együttes, Harrison és Ritó mellé is elkönyvelhettünk egy újabb kapuralövési kísérletet, majd az 54. percben Jan Sykora kiállítása miatt létszám fölényben támadhatott a harmadik gól megszerzése érdekében a miskolci csapat, de újabb találatot már nem láthatott a közönség.

jegesmacik_bystrica_181006ml_45.jpg

Tipsport Liga, 9. forduló, eredmény:
DVTK Jegesmedvék - HC‘05 Banská Bystrica 2-5 (1-2, 0-3, 1-0)
Miskolci Jégcsarnok, 1195 néző, játékvezetők: Martin Korba, Tomáš Orolin, Martin Jobbágy, Martin Smrek 
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó, Galanisz, Magosi, Pance, Kulmala, Somogyi, Harrison, Vas, Loiseau, Ritó, Vince, Hajós Miskolczi, Vezetőedző: Glen Hanlon

HC‘05 Banská Bystrica: Williams (Baroš), Košecký, Sloboda, Gilák, Sýkora, Gabor, Češik, Tamaši, Faille, Biro, Baroš, Marshall, Williams, Asselin, Surový, Ďatelinka, Mihalik, Buc, Kabáč, Varga, Török, Stastný, Miller, Vezetőedző: Dan Ceman
05:54 Somogyi (Galanisz, Magosi), 1-1 09:45 Asselin (Ďatelinka), 1-2 13:06 Asselin (Marshall), 1-3 22:57 Faille (Stastný) 1-4 33:55 Török (Češik, Biro) 1-5 36:44 Marshall (Miller, Češik) 2-5 51:17 Vas (Crawford, Harrison)

Értékelés:

Glen Hanlon: Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. Ma láthattuk, hogy miért nyerték meg tavaly a bajnokságot, nagyon jól játszottak az egész mérkőzésen. Mi ebből a találkozóból is rengeteget tanultunk, amit a későbbiekben hasznosíthatunk.

Dan Ceman: Nehezen indult számunkra a találkozó, hiszen a hosszú útnak köszönhetően némi késéssel érkeztünk meg Miskolcra. De ennek ellenére a játékosaim az egész mérkőzésen koncentráltan és a taktikai utasításokat betartva játszottak, aminek meg lett az eredménye.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat