2024. szeptember 29. Mihály
Lapszemle: Nantes a teljes összeomlás határán van a migránsok miatt
Mike György
|
2018. október 18. 18:34
|
frissítve: 2018. október 20. 13:45
Miközben az illegális bevándorlók elhelyezése október végéig folytatódik, a helyzet a franciaországi Nantes városában a robbanás határán van – írja a valeursactuelles.fr, francia konzervatív hetilap.

Eritreából, Etiópiából, Djibutiból, vagy éppen Gíneából jönnek, Nantes-ban a migránsok száma 23 %-al emelkedett egy év alatt. A rendkívül feszült helyzet akkor csúcsosodott ki, amikor 698 illegális migráns elhelyezéséről döntöttek a város gimnáziumainak tornatermeiben. A 698 afrikai evakuálása 4 millió euróba került a városnak. A büdzsé szükséges módosítása csak olaj volt a tűzre az Önkormányzat Űlésén.

Ezer migráns havonta

Miközben a városba naponta 30-40 migráns érkezik, a lakosok türelme elfogyott. „Néhány hónap alatt Nantes városa a harmadik helyre került a migránsok számát tekintve Franciaországban. A másik kettő Párizs és Calais” mondja Laurence Garnier önkormányzati képviselő. Majd hozzáteszi: „maguk a migránsok mondták, hogy a netről tájékozódnak, és ott látták, hogy Nantes szívesen fogadja a bevándorlókat. A helyzet egyre nehezebben elviselhető. A bevándorlók folyamatosan érkeznek, 1000 minden hónapban”. A számok szédítőek. A Figaro információi szerint a város állami forrásokat kért a migrációból származó költségeinek fedezésére.

          

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat