2024. április 19. Emma
Glen Hanlon: "Büszke vagyok a játékosaimra"
dvtk.eu
|
2018. november 01. 09:26
|
frissítve: 2018. november 02. 12:39
Nagyszerű teljesítményt nyújtva győzött idegenben a DVTK Jegesmedvék a HC Nové Zámky ellen. A szerda esti mérkőzésen Miskolczi Márk megszerezte idénybeli első találatát, Vas János duplázni tudott, míg Vay Ádám kapott gól nélküli győzelemmel debütált új csapatában.

Vay Ádámmal a kapuban kezdte a mérkőzést a vendég DVTK Jegesmedvék. Somogyi Balázs és Ryan Harrison indult meg egy hátul maradt védővel szemben, de Somogyi nem tudta átteni a korongot csatártársának, így az akcióból nem lett kapuralövés. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott kisebb gólszerzési lehetőség, de a kapusok magabiztosan hárítottak. Kombinatív, sokpasszos játék folyt a jégen. A második reklámszünet előtti cserében a vendég védők nem értették meg egymást a saját kékvonalukon, így a korongra egy érsekújvári csatár csapott le, de fonákkal Vay kapuja fölé emelt. Két perc múlva Harrison passzával Loiseau lépett ki egyedül, azonban a korongátvétel nem sikerült tökéletesre, így a kanadai csatár nem tudta lövéssel befejezni az akciót. A 18. percben Vas János helyzete maradt ki, majd a harmad utolsó percében Juraško szabálytalankodott a pálya közepén, így következhetett az első emberelőny a mérkőzésen, azonban a maradék 43 másodpercben komolyabb lehetőség nem alakult ki.

dvtk_jegesmedvek.jpg

Forrás: dvtk.eu

A középső játékrész áthúzódó emberelőnnyel kezdődött, ami alatt Kulmala találta el a kapuvasat, majd 10 másodperccel azután, hogy ismét egyenlő létszámban játszottak a csapatok megszerezte a vezetést a DVTK Jegesmedvék együttese. Három fehér mezes csatár vezette a korongot két hazai védőre, Magosi passzolt Miskolczihoz, aki egy átvétel után Košarišťan lábai között a hálóba lőtt (0-1). Mindössze 50 másodperc telt el a találat után, amikor megduplázta előnyét a DVTK. Az érsekújvári harmadban dobták be a korongot a játékvezetők, ami után Vas János nagyszerű helyzetfelismeréssel éles szögből talált a kapuba (0-2). Milan Jančuška a gól után rögtön időt kért, hogy rendezze csapata sorait. Három perc múlva Kiss Dánielt lökték palánkra, ami után a hátvéd a jégen maradt és megállt a játék. A kiállítás elmaradt, de szerencsére Kiss a saját lábán hagyta el a pályát. Ezt követően Bajtek kapott két perces büntetést magas bottal való játékért. Az emberelőny alatt Somogyi két nagy lövése is eltalálta a kaput, majd Crawford is veszélyeztetett, de az eredmény nem változott. Miután kiegészült az érsekújvári csapat fokozatott váltott és nagy tempóban kezdett el játszani, aminek köszönhetően több nagy helyzetet is kialakítottak. Vay Ádám többször is bravúrt mutatott be, magabiztosan hárított minden lövésnél. A 32. percben a vendég kapuba került a korong, azonban sípszó után történt mindez, így a játékvezetők nem ítéltek gólt. Két perccel később Vas megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát. Ismét három a kettőre támadott a DVTK, Pance passzolt a középen érkező Vashoz, aki a kapu bal felső sarkába emelt (0-3). A harmad hátralévő perceiben az érsekújváriak támadtak többet, de helyzetet csak Loiseau alakított ki a 37. percben. Fél perccel a játékrész vége előtt Vay kapuja előtt alakult ki dulakodás, ami során Harrison, Loiseau, Novák, Bajtek és Rogon is a kiállítás sorsára jutott.

A záró harmad két kapusbüntetéssel kezdődött, hiszen előbb Košarišťan kapott 10 perces fegyelmit, mivel odaszólt a játékvezetőnek, majd Vay ütője akadt bele egy hazai csatárba. A folytatásban az érsekújváriak becsülettel támadtak, de a vendégek védelme rendkívül stabilan állt a lábán és Vay is magabiztos védéseket mutatott be. Štrauch járt a legközelebb a szépítő találathoz, amikor a kapuvasat találta el. Az 53. percben Slovák arcát találta el a korong, aki orvosi segítségre szorult és nem is tért vissza. Másfél perccel a vége előtt az egész mérkőzésen indulatosan játszó Novák esett neki Harrisonnak a vendég kispad előtt, így mindkét játékos idő előtt fejezte be a találkozót. A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, így a Jegesmedvék nagyszerű játékot bemutatva hoztak el három pontot Érsekújvárról.

Glen Hanlon: Büszke vagyok a játékosaimra, hogy ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak, valamint szurkolóinkra, hogy elkísértek és támogattak minket. Remek atmoszférában jó mérkőzést játszottunk. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat