2024. március 28. Gedeon, Johanna
A világ legjobb chiliszósza - újabb miskolci gasztronómiai siker!
minap.hu
|
2019. február 26. 14:02
|
frissítve: 2019. február 26. 14:14
Miskolci-nagymarosi siker a chili világbajnokságon: a világ legjobb chiliszósza lett a nagymarosi chilikészítő, Nagy Gábor és a miskolci zip’s brewhouse chilije.

A GaBko Chiliket készítő Nagy Gábornak már nem ez az első világbajnoki elismerése, de most először nyert kollaborációban készült chilivel. A mango ale-es, pikáns chili a The World Hot Sauce Awards-on indult és egyből kétszeres első helyezett lett. A világverseny „hot sauce“ osztályának gyümölcskategóriájában is a legjobbnak ítélte a zsűri és ezt a chilit választották a „Best hot sauce in the world“-nek is, vagyis a világ legjobb chiliszószának.

Nagy Gábor chilikészítő két éve működik együtt a miskolci zip’s brewhouse-zal. 2017-ben döntöttek úgy, hogy együttműködésük eredményeként egyik oldalról egy sörös chiliszósz, másik oldalról pedig egy chilis sört készítenek. 

gabko_csili_chili.jpg

A The World Hot Sauce Awards-on abszolút győztes „Ale Mango Habanero by GaBko Chili“ a készítő Nagy Gábor személyes kedvence és a zip’s sörfőzői által készített mango pale ale sörből, mangóvelőből és a Gábor által termesztett egyik legcsípősebbnek számító habanero chili paprikából készült. Az Ale Mango Habanero by GaBko Chili pedig alapanyaga volt a zip’s brewhouse Habanero Never Dies nevű chilis sörének, ami néhány hete a beerselection.hu és a beerporn.hu Ország söre versenyén a közönségszavazatok alapján hazánk második legnépszerűbb söre lett.

– A zip’s brewhouse elkötelezett a kollaborációkban – hangsúlyozta ki Halász Norbert, a zip's brewhouse cégvezetője, hozzátéve: a világ legjobb chiliszószát bárki megkóstolhatja a zip's brewhouse-ban, hiszen minden asztalon megtalálható. Együttműködő partnerei tagjai az a_célcsapatnak, amely az utóbbi időszakban egyre eredményesebben szerepel. Borbély Roland vezetésével a Gallay Kézműves Pince 2015-ös évjáratú Nyékládháza nevű bora a Magyar Bor Nagydíj-versenyen bekerült a „Super 12“-be, a Mercedes Benz Miskolcot sikeresen működtető Balogh József tavaly az Év Autókerekeső Vállalkozója díjat vehette át, elsimerték néhány hónapja Pataky Pétert, a zip’s brewhouse kreatív séfjét is, akinek tiszalöki cége, a Le GourMate márkanév alatt sous vide termékeket gyárt – ő az Észak-Alföldi Innovációs Díjat vehette át, de bronzéremmel tért haza néhány napja a Black Sheep tulajdonosa, Tóth Gábor is a Cup Tasting Magyar Bajnokságról.

Az a_célcsapatot erősíti Nagy Gábor is, akinek a zip’s-szel közös chiliszósza megérdemelten viselheti mostantól a „Best hot sauce in the World“ címet. A miskolci cég rendkívül büszke a legújabb elismerésre és tovább folytatja az együttműködéseket más ágazatok motivált képviselőivel, hogy minél sokszínűbb legyen a zip’s a_célcsapata.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat