Egyre több minőségi csokoládét fogyasztunk [1]
Lead:
Egyre több minőségi, magasabb kakaótartalmú csokoládét fogyasztanak a magyarok - mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
Törzs:
Hozzátette: többek között a magyar élelmiszerkönyv szabályai biztosítják az egyre magasabb minőségű csokoládétermékeket. Elmondta: az édességgyártók 10 milliárd forint feletti decemberi és rekord éves forgalomra számítanak 2018-ban. Általában 3500 tonna szaloncukor, 700 tonna csokoládémikulás fogy karácsony táján, ami egy átlagos fogyasztó esetén fél kilogrammnyi édességet jelent. A vásárlók kétharmada még mindig az 1960-as években megjelent, klasszikus zselés szaloncukrot részesíti előnyben, ezt követi a marcipános, illetve mogyorós ízesítés - ismertette Intődy Gábor.
Bélyegkép:
Korhatáros:
Nem
Reklámmentes:
PR cikk:
Forrás:
mti.hu [4]
Címlap cím:
Egyre több minőségi csokoládét fogyasztunk
Címlap lead:
Egyre több minőségi, magasabb kakaótartalmú csokoládét fogyasztanak a magyarok.
Elsődleges hír rovat:
Belföld [2]
Széles kép:
Galériát tartalmaz:
Videót tartalmaz: