2024. május 26. Fülöp, Evelin

MiKom. Egy cég, 4 médium

A Miskolci Kommunikációs Kht. 2003 végén jött létre a Miskolc Televízió Kht. átalakításával, tevékenységi körének kibővítésével. A társaság korábban kizárólag televíziós műsorok készítésével és sugárzásával, valamint az ehhez kapcsolódó reklámtevékenységgel foglalkozott. 2003-ban merült fel az igény egy olyan médiavállalat létrehozására, amely Miskolc Megyei Jogú Város teljes kommunikációs tevékenységét összefogja.
Az átalakítás után a Miskolci Kommunikációs Kht. több új médiummal is bővült, technikai eszközparkja fejlődött. A társasághoz került az azóta már megszűnt Miskolci Tükör, Miskolc város közéleti, kulturális magazinja, és a társaság gondozásában indult útjára egy új közéleti, családi hetilap, MiNap (Miskolci Nap) címmel. A 85 ezer példányban, Miskolcon és a környező településeken megjelenő hetilap 2011 márciusában –igazodva a város történetéhez, annak egykori tradicionális lapjához- felvette a Miskolci Napló nevet. Az újság 2013 szeptemberében teljes átalakuláson ment keresztül. Küllemében, és tartalmában is megújult. Igazodva ezzel a 21. századi kihívásokhoz. 2004-ben jelent meg először az azóta tíz kiadást megért, Miskolci Kalendárium. Az év 12 hónapjára olvasnivalót tartogató színes kalendárium – mely a cég saját kiadványa- százéves hagyományt élesztett újjá 2004-ben. A kht. munkatársai szerkesztették az akkor még mikom.hu néven működő hírportált, a cég saját weboldalát, illetve egy uniós információs portált is.

Kommunikációs Kht. létrejöttével az addig jóval kisebb létszámú Miskolc Televízió hatvanfős középvállalattá alakult át. A Dózsa György úti székházban a televízió szerkesztősége és stúdiói mellett kialakították a MiNap, illetve a mikom.hu szerkesztőségét is. A megnövekedett feladatok sikeres ellátásához szükség volt a társaság bevételeinek növelésére is. Ezért a kht. megszületésével egyidőben önálló hirdetés szervezői osztály jött létre, amely a reklámbevételek növelése mellett a társaság és az egyes médiumok önálló arculatának kialakítását és a köztudatba történő bevezetését is feladatul kapta. A cég fejlődését egy komoly és korszerű technikai fejlesztés is kísérte, ez az új és minden igényt kielégítő székházban, a Kis-Hunyad u. 9. alatt valósult meg, amely 2006 óta otthona az időközben társasági formát váltott, és ma már Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. néven működő cégnek. Az egykori városi televízióból az országban azóta is egyedülálló médiacentrum lett, amely 2013-ban marketing csoporttal is kiegészült.

2014 tavaszától megújult arculattal, élő helyszíni tudósításokkal jelentkezik a Miskolc televízió. A minap.hu pedig szeptember 1-én kapta meg új köntösét. A hírportál technikai háttere is megújult. Tartalma színesebb, gazdagabb lett. Több fotóval, képgalériával, videóval szólítja meg olvasóit. Törekedve arra, hogy a legfrissebb helyi történéseket elsőként itt olvashassák az interneten híreket böngészők.

Grafikai stúdiónkban sajtótermékek, szóróanyagok teljes körű nyomdai előkészítését és korrektúráját vállaljuk.

Médiumaink között szerepel a MiTér, azaz a közterületi reklám is.

A miskolci tömegközlekedési járművek külső és belső reklámfelületeinek értékesítésével, felsővezeték-tartó oszlopra kihelyezhető kandeláberek telepítésével, hengeroszlopok plakátfelületeivel valamint Miskolc Megyei Jogú Város közterületeinek reklám célú hasznosításával foglalkozunk.

Most

Jelenleg nincs adás!

Videótár

Női kosárlabda Magyar Kupa
02:01
Miskolc Ma 2019.02.28.
15:45
ProgramPont 2019.02.28.
02:47
Promenád 2019.02.28.
23:48