2024. augusztus 27. Gáspár
2015 legjobb sportiskolája az MVSI
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2016. március 22. 17:15
|
frissítve: 2016. március 24. 05:40
Kategóriája első helyét szerezte meg – tavalyi eredményei alapján – a Sportiskolák Országos Szövetségénél a miskolci sportiskola. A díjkiosztó gálát ma rendezték, a Magyar Sportok Házában. A városi sportiskola második alkalommal nyerte el a rangos kitüntetést.

      Európa-bajnoki bronzéremmel tért haza tavaly Bulgáriából Csóka Nándor. Az MVSI bokszolója a magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg a viadalon. A felnőtt korosztályban ez volt az eddigi legjobb eredménye a 19 éves sportolónak. Teljesítményét a Sportiskolák Országos Szövetsége is elismerte. Nándit választották sportága legjobbjának. Az elismerést edzője, Siroki Norbert vette át, tanítványa ugyanis jelenleg edzőtáborban van.

A szövetség hetedik alkalommal szervezte meg a díjátadót. Idén 47 sportoló kapott jelölést, és 28 intézmény pályázott Magyarország legjobb sportiskolája címre. Ezt végül a Miskolc Városi Sportiskola a debrecenivel megosztva érdemelte ki, a 2015-ös eredmények alapján.

Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője kiemelte, a siker a fegyelmezett munkának köszönhető, illetve annak, hogy az adott szakági sportszövetségekkel igyekeztek egy jól működő partnerként a sportágfejlesztésben részt venni.

Minden sportiskolás, aki magyar bajnokságon, Eb-n vagy vb-n vesz részt, meghatározott pontot kap a versenyen elért helyezés alapján. Az ezekből összeadódott pontok alapján alakul ki a véső rangsor. Az MVSI-nél jelenleg 50 edző dolgozik, és csaknem ezer gyermek sportol rendszeresen. Összesen 14 sportág közül lehet választani. Munka – a szakmai vezető szerint – idén is lesz bőven. Deák-Bárdos Mihály elmondta, azon dolgoznak, hogy minél több sportágban, minél eredményesebbek legyenek.

– Szeretnénk a létesítményhelyzeten is javítani. Vannak még olyan sportágaink, amelyben nem teljesen megoldott a létesítményhelyzet, ezen szeretnénk javítani, és jövőre már szeretnénk egyedüliként elsők lenni – tette hozzá.

A sportiskolák működése szempontjából nagyon fontos lehet, ha Magyarország megkapja a 2024-es olimpia rendezési jogát – ezt már a szövetség elnöke hangsúlyozta. Kovács Géza kifejtette, maga a pályázat híre is újabb erőt adhat a sportiskolákban dolgozó vezetők, edzők és sportolók számára.

– A jövőt építjük, a legtehetségesebb diákokat keressük, versenyeztetjük és felkészítjük őket a jövő feladataira – mondta.

A mostani gála egyébként mérföldkő, 2015-ben ugyanis minden eddiginél jobb eredmények születtek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat