2024. május 26. Fülöp, Evelin
Miskolci étterem és cukrászda ismét az ország legjobbjai között
diningguide.hu
|
2019. február 26. 11:14
|
frissítve: 2019. február 27. 18:40
Egyre határozottabban állíthatjuk, Miskolc gasztrokultúrája szárnyal. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz már tavaly is méltatta a Pizza, Kávé, Világbéke étterem, és a Desszertem cukrászda kínálatát – idén sem maradtak ki a listából. Megszülettek a 2019-es gála eredményei:

Február 25-én, hétfőn este megrendezték a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, amelyen a legjobb magyar éttermek rangsorán kívül egyéb díjakat is kiosztottak. A fődíjat, az Év Étterme díjat a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand kapta. Az Év Cukrászdája Díjat a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Az Életmű Díjat Bíró Lajos vehette át. A TOP10 vidéki cukrászda listáján pedig idén is előkelő helyet foglal el a Desszertem

A TOP10+2-es lista egyetlen vidéki szereplője, az Anyukám Mondta. Hazánk egyik legszerethetőbb étterme a Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd alkotta testvérpárhoz köthető. Az ország egy eldugott kisvárosában országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát az Anyukám Mondta. A top minőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata vagy kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett ott a helye az étlapon a magyar malacfülnek és a házilag savanyított zöldségeknek is – olvasható a diningguide.hu oldalon.

A rangsor kialakításához a Dining Guide a magyar tesztereken kívül idén ismét egy neves külföldi séfet hívott segítségül: a három Michelin-csillagos albai Piazza Duomót vezető Enrico Crippa alakította ki a végső rangsort a tizenöt legjobb magyar étterem között, hogy ne merülhessen fel a lobbizás és a hazai kapcsolatrendszer kihasználásának vádja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat