2024. május 26. Fülöp, Evelin
Utazni jó, menjünk hát világgá idén is!
Kujan István
|
2019. február 27. 13:34
|
frissítve: 2019. február 28. 15:48
A Kanári-szigetek és a Kolorcity lesz idén a „Menjünk világgá…!” Utazási kiállítás két díszvendége. A régió legnagyobb idegenforgalmi rendezvényére március 8-án, és 9-én várják az érdeklődőket az ITC székházba. Közel száz kiállító kínál számos kedvezményt az utazni vágyóknak.

Egy ismerkedős olasz kirándulás, egy törökországi nászút örök, kitörölhetetlen emlék marad. Utazni jó, főleg, ha szeretteinkkel élhetünk át feledhetetlen pillanatokat. Az, hogy idén már huszonhatodik alkalommal rendezik meg a miskolci utazási kiállítást, jól mutatja, hogy a régióban igenis van kereslet a bel- és külföldi utak iránt – némi változás azonban tapasztalható az utazási szokásokban – vezette fel a „Menjünk világgá…!” utazási kiállítást beharangozó szerdai sajtótájékoztatón a főszervező.

– Az elmúlt egy-két évben jelentősen megváltoztak az értékesítési és foglalási szokások, és ezek kihatással vannak a kiállításokra is – mutatott rá Bárdos István. – Míg korábban az utazni vágyók gyakran a last minute ajánlatokra várva, az utolsó pillanatokra hagyták a foglalásokat, mostanra a helyzet átrendeződött: kedveltebbek az előfoglalások.

utazas_kiallitas_190227_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

Az előfoglalási kedvezmények időszaka januártól március végéig tart, így erre az időpontra érdemes tenni az utazási kiállításokat is, tette hozzá. Az idegenforgalmi szakma és az utazni vágyók is felismerték ugyanis az előfoglalásokban rejlő lehetőséget. A kiállításon és utána még 4-5 napig 10, 20, 25 százalékos kedvezménnyel lehet utakat foglalni.

Bárdos István elmondta azt is, hogy az országban (több kisebb hasonló rendezvény mellett) három jelentős kiállítást tartanak számon. A fővárosi Utazás kiállításhoz igazodva rendezik meg egy héttel később a debreceni, és két héttel később pedig a miskolci rendezvényt.

– A „Menjünk világgá…!” sikerét jelzi, hogy a visszatérő kiállítók mellett számtalan új is megjelenik. Idén – a tavalyihoz hasonlóan – közel száz kiállítóra és 6-8 ezer látogatóra számítunk – mondta el Bárdos István, aki felhívta arra is a figyelmet, hogy a kiállítás és a kísérőrendezvények látogatása a kezdetektől fogva díjmentes.

utazasi_kiallitas_180309_ja_31.jpg

A kiállítás idei külföldi díszvendége a Kanári-szigetek lesznek, a belföldi pedig a Kolorcity, azaz Kazincbarcika. Szitka Péter polgármester úgy fogalmazott, a kiállításon való részvétel nagy büszkeség az idén 65 éves városnak. Hozzátette, örömmel mutatják be értékeiket, hiszen – mint hangsúlyozta – nagy változáson ment át a megye és benne Kazincbarcika is.

A „Menjünk világgá…!” kiállításon Miskolcnak évek óta önálló standja van, így lehetősége van megmutatni büszkeségeit. Pfliegler Péter alpolgármester ismertette: szeretnék bemutatni a város azon idegenforgalmi és turisztikai attrakcióit, fejlesztéseit, amikért érdemes eljönni Miskolcra. Ide sorolta a Diósgyőri várat, Miskolctapolca és a belváros fejlesztését.

utazasi_kiallitas_180309_ja_33.jpg

Az alpolgármester emlékeztetett, a budapesti kiállításon is gyönyörű és rendkívül informatív standdal jelent meg Miskolc, rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptak. – Itt is érzékelhető volt a változás: az emberek ma már másképp állnak a borsodi megyeszékhelyhez, melynek büszke vagyok a múltjára, de még inkább a jelenére – hangoztatta Pfliegler Péter.

A XXVI. „Menjünk világgá…!” Utazási kiállítás március 8-án és 9-én, jövő héten pénteken és szombaton várja azokat, akik Magyarországra, vagy a világ bármely tájára szeretnének utazást foglalni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat