2024. június 17. Laura, Alida
Teljes körű gallyazás, fakivágás, egyirányúsítás – szépül a Selyemrét!
Muntyán Bernadett
|
2019. február 27. 14:47
|
frissítve: 2019. február 28. 15:38
A teljes selyemréti lakóövezet komfortosabb lesz, miután egészségügyi gallyazáson, fakivágáson és forgalmirend-változáson esik át – mondta el szerdai, helyszíni sajtótájékoztatóján Katona Ferenc önkormányzati képviselő. A lakóövezet gallyazása február 25-én kezdődött, a forgalmi rend változásának javaslatáról pedig csütörtökön tart lakossági fórumot Katona Ferenc.

gallyazas_selyemret_pr_20190227_1.jpg

Fotó: Parai Roland

Mint megtudtuk, Katona Ferenc saját képviselői keretéből finanszírozta és rendelte meg a selyemréti lakóövezet teljes körű egészségügyi gallyazását, a veszélyessé nyilvánított fák kivágását, valamint azok elszállítását. – Mintegy 80 fát érint a munka, amelyek közül 23 kerül kivágásra – mondta el az önkormányzati képviselő, hozzátéve: ezeket azért távolítják el, mert veszélyeztetik a lakóépületeket, illetőleg korhadtak, elszáradtak.

gallyazas_selyemret_pr_20190227_6.jpg

Mint megtudtuk, a munkát a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végzi el, a képviselő megrendelésére. A ritkítás február 25-én kezdődött, és Katona Ferenc elmondása szerint a héten be is fejeződik. – A munka csaknem 2 millió forintba kerül, amit a képviselői keretemből biztosítok – emelte ki.

gallyazas_selyemret_pr_20190227_2.jpg

Katona Ferenc arról is szólt, hogy a selyemréti lakóövezet északi részén a pakoló autók szinte az egész útszakaszt elfoglalják, ami rendkívül balesetveszélyes. – A kétirányú forgalmat szabályosan szinte lehetetlen biztosítani: vagy a zöldterületre hajtanak fel az autósok, vagy visszatolatnak – részletezte a képviselő. Mint mondta, ezért indokolt, hogy a Kőrösi Csoma Sándor, az Éder György, a Bólyai János, és a Zielinsky Szilárd utcákban megváltoztassák a forgalmi rendet, és a Bajcsy Zsilinszky irányából egyirányúsítsák azt.

gallyazas_selyemret_pr_20190227_3.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat