2024. május 26. Fülöp, Evelin
Farsangi mulatságot tartottak a Szent Hedvig otthonban
Szabadi Martina
|
2019. február 28. 11:21
|
frissítve: 2019. március 01. 09:33
Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet február utolsó napján a diósgyőri Szent Hedvig Otthonban. A lakók jelmezt öltöttek, emellett énekes-zenés műsorral és kocsonyával is készültek a rendezvényre.

farsang_190228_vcs_07.jpg

Fotó: Végh Csaba

Major Zita intézményvezető köszöntőjében kiemelte: a lakóink régóta hatalmas szeretettel készültek erre a napra, remélhetőleg mindannyian nagyon fogják élvezni a műsort. Az intézményvezető beszélt a farsangi ünnepkör történetéről és szimbolikájáról is, melyekhez hozzátartozik a mulatozás, a jó hangulat, a szabályok felrúgása és a kortalanság. A lakók kedves, vidám műsora is ennek jegyében készült. 

farsang_190228_vcs_09.jpg

Mintegy hetvenen vettek részt a mulatságon. A műsort - fiatal korukat izédve -  úttörő jelmezes, énekes produkcióval nyitották meg. Megelevenedett Jancsi bohóc, volt medve is, amely égül nem látta meg az árnyékát és a Tavasz tündér is virágba borította az otthont. Miután Mátyás verses produkciója befejeztével megtörte a jeget, közös énekkel búcsúztatták a telet a lakók. Tavaly októberben az idősek napja alkalmából volt az első ilyen rendezvényük, minden jeles esemémyt megünnepelnek, közös karácsonyi rendezvényt is tartottak. 

farsang_190228_vcs_11.jpg

A jelmezes felvonulás után Gazdusné Pankucsi Katalin, a terült önkormányzati képviselő vezette be a zenés mulatozást, üdvözölte a megjelenteket: – A lakók nagyon örülnek az ilyen kezdeményezéseknek. Hamar megszokták a helyet és a társaságot, szeretnek itt lenni, jól érzik magukat. Pár órája már a helyszínen vagyok, beszélgettem a lakókkal, akik nagyon élvezik már a készülődést is, és ez a lényeg. A gondozók pedig igazán tiszteletre méltó munkát végeznek itt  - hangsúlyozta a képviselő.

farsang_190228_vcs_04.jpg

A zenét a Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola tanulói szolgáltatták, Virág Csaba vezetésével. Az iskola szimfonikus zenét oktat, tanulói főként hátrányos helyzetű fiatalok. Az intézmény részt vesz a Szimfónia programban, amely közösségépítéssel, tartalmas szabadidő-eltöltési lehetőségek biztosításával, a zene fejlesztő erejével kívánja elősegíteni az iskolában problémákkal küzdő gyermekek társadalmi beilleszkedését. 

farsang_190228_vcs_19.jpg

A Szent Hedvig otthon az Őszi Napsugár tagintézménye, nem egészen fél éve működik, megnyitása után nagyon hamar megtelt élettel. Befogadókapacitása 75 fő, jelenleg majdhogynem telt házzal működik. A Szent Hedvig Otthont teljes egészében önkormányzati finanszírozásból, közel ötvenmillió forintos keretből újították fel, hogy a magas színvonalú gondozási igénywknwk is megfeleljen. A szép természeti környezetben létesített intézménnyel is az volt a cél, hogy városunkban csökkenjen az idősellátásban egyébként országszerte jelenlévő helyhiány.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat