2024. május 26. Fülöp, Evelin
Tömegbalesetek az M3-ason - Csiba Gábor ért először a helyszínre (Helyszíni felvételek)
minap.hu
|
2019. február 27. 18:39
|
frissítve: 2019. február 28. 21:21
Két baleset is történt az M3-as autópályán Bagnál szerda délután, heten megsérültek. Csiba Gábor, a megyei kórház volt főigazgatója Budapestről tartott hazafelé, szemtanúja volt, hogy mikrobuszok ütköznek. Egyedül volt orvos a helyszínen, nyomban beavatkozott.

baleset.jpg

Mint portálunknak elmondta, kocsija előtt néhány autóval történt egy baleset, mikrobuszok ütköztek. – A forgalom leállt, de nekem sikerült eljutnom a baleset helyszínére. Sikerült felmérnem, hogy két autóban vannak sérültek, legalább 10-15 emberről volt szó. Többen kiestek a kocsijukból az ütközés miatt.

baleset7.jpg

Három súlyos sérültje volt a balesetnek. Egyikük koponyasérült volt, a másiknál agyrázkódást, mellkas- és medencesérülést diagnosztizáltam, a harmadiknál szintén mellkas-sérülést állapítottam meg. Mivel először egyedül voltam orvos a helyszínen, részben biztosítottam a helyszínt, részben pedig amennyire lehetetett, elláttam a sérülteket.

baleset5.jpg

Közben hívtuk a mentőszolgálatot, s amíg ki nem értek, addig a helyszínen tartózkodtam, stabilizáltam a sérültek állapotát. Így adtam át őket a mentőknek – nyilatkozta Csiba Gábor. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az M3-as autópálya 48-as kilométerénél először három autó ütközött össze, onnan mintegy 500 méterre pedig négy újabb jármű rohant egymásba. A mentők több autóval és mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. A két balesetben összesen heten sérültek meg. Közülük hárman súlyos, négyen könnyű sérülést szenvedtek. A helyszínelés, műszaki mentés idejére teljesen lezárták az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát, de egy sávot mielőbb szeretnének megnyitni.

balesetuj.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat