2024. szeptember 17. Zsófia
2017 első újszülöttjei Miskolcon
Kiss Judit / Miskolc TV
|
2017. január 02. 15:31
|
frissítve: 2017. január 04. 19:53
2017 első miskolci újszülöttje január 1-jén, fél három előtt öt perccel érkezett, a második pedig egy órával és tíz perccel később látta meg a napvilágot. A statisztikák szerint egyre kevesebb magyar baba születik.

fotó: Parai Roland

Nyugtalanul viseli még a fényeket és a világ zaját Krisztina. Ő Miskolcon az újév második babája. A kislány a hatodik gyermek a családban. A baba rövid vajúdást követően, január elsején, fél négy után öt perccel jött a világra. 2017 első napján négyen születtek a MISEK-ben.

A statisztikák szerint egyre többen császármetszéssel születnek, de az apás szülések száma is nő.

„Az újszülöttek száma több mint kétezer kétszáz. Valamelyest kevesebb szülés történt a 2016-os évben, 2015-höz képest, de ez sajnos egy országos tendencia. Országosan nagyobb a visszaesés, mi gyakorlatilag majdnem ugyanannyi szülést vezettünk.” – mondta Hajas Sándor, a MISEK, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály megbízott osztályvezető főorvosa.

 

Egyre kevesebb baba születik, de a statisztikák bizonyos tekintetben növekedést is mutatnak. A mesterséges megtermékenyítés miatt egyre több az ikerszülés, nő a császármetszéssel szülő nők és emelkedik az apás szülések száma is.

Miskolc első babája a 49 centiméterrel és 2750 grammal születő Jázmin volt. Ő a megyei kórházban jött világra, fél három előtt öt perccel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat