2019. március 20. Klaudia
Ásványvíz: műanyag palack helyett alumíniumdoboz
origo.hu
|
2018. augusztus 10. 14:06
|
frissítve: 2018. augusztus 11. 13:47
A Tesco az első olyan kiskereskedelmi lánc, amely üzleteiben alumíniumdobozos kiszerelésű ásványvizet kezdett el forgalmazni. Ezzel újabb lépést tett a környezetbarát csomagolások elterjesztésében.

dobozos_viz3.jpg

Fotók: CanO Water Facebook oldala

A cég hétszáz üzletében kerültek a polcokra a CanO Water elnevezésű termékek, amelyek alternatívát kínálnak a fogyasztók számára a hagyományos, ám környezetszennyező PET palackos változatokkal szemben.

Az újrahasznosítható, 500 milliliteres alumíniumdobozos ásványvizeket 1,15 fontért (kb. 400 forint) kínálják, egyelőre csak az Egyesült Királyságban.

dobozos_viz2.jpg

A CanO Water ötlete valójában egy londoni székhelyű startuphoz fűződik,amelyet három barát alapított. Olyan alumíniumdobozokat szerettek volna tervezni, amelyek teljes egészében – így a kupakjuk is – újrahasznosíthatók.

dobozos_viz.jpg

Mivel az alumínium teljes egészében újrafeldolgozható, ezért a cég vállalása szerint egy-egy ilyen doboz, az újrahasznosítási eljárásnak köszönhetően, a hulladékgyűjtőkbe kerülésüket követő60 napon belül újként ismét visszakerülhet a polcokra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat