2024. május 26. Fülöp, Evelin
Átadták a megyei kórház új sebészeti épületét
Istenes Zsolt/minap.hu
|
2016. április 27. 15:36
|
frissítve: 2016. április 29. 19:47
Szerdán átadták a megyei kórház új, 80 ágyas sebészeti épületét. Miskolcon tavaly összevonták a kórházak sebészeti ellátását, így a megyeiben több férőhelyre volt szükség. A sebészeti épület felújítása egymilliárd forintba került. Modern szakrendelőket, kórtermeket és orvosi szobákat alakítottak ki.

     Az első betegeket ünnepélyesen fogadták a megyei kórház sebészetén tavaly októberben, amikor a városi kórház sebészete beköltözött a megyeibe. Az összevonás óta a megyében már csak itt, a Csillagpontban végeznek sebészeti beavatkozásokat. Az átszervezés miatt átmenetileg zsúfoltak voltak a kórtermek, ezért a megyeiben több kórházi ágyra volt szükség.

sebeszeti_hoteltomb_160427_vcs_14.jpg

Fotó: Mocsári László

A sebészeti épületet felújították, modern szakrendelőket, 80 új kórtermet és orvosi szobákat alakítottak ki. Bezsilla János, az általános sebészeti osztály osztályvezető főorvosa ismertette, a kórtermekbe olyan betegek kerülhetnek, akik ápolást igényelnek, de egyébként jó állapotnak örvendenek; lábadozásuk is gyors lesz, alig pár napot töltenek csak benn. Ők kényelmes körülmények között, egy szellős, tiszta szárnyban fogadhatják a látogatókat.

sebeszeti_hoteltomb_160427_vcs_22.jpg

Gazdaságosabb lett és a betegeknek is jobb – ezt mondta az új épület és az összevonások kapcsán Csiba Gábor. A megyei kórház főigazgató-főorvosa elmondta, egy helyre koncentrálják a tudást és hozzáértést igénylő szakmák szakembereit.

sebeszeti_hoteltomb_160427_vcs_10.jpg

– Ezért aztán kifésültük a két miskolci kórház szakmai struktúrájából a párhuzamosságokat. Ennek ez volt az utolsó lépése, a szemészet, urológia, mellkassebészet és a rehabilitációs szakmák átmentek másik kórházba – fűzte hozzá.

A magyarok egészségügyi állapota rosszabb, a várható életkor pedig alacsonyabb, mint azt a körülmények indokolnák – erről Demeter Ervin beszélt. A megye kormánymegbízottja szerint még hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez megváltozzon, az elmúlt évek fejlesztései viszont jó irányba mutatnak.

sebeszeti_hoteltomb_160427_vcs_07.jpg

– Közel 20 milliárd forint érkezett, ennyit költöttünk épületek felújítására, műszerek beszerzésére. Lépésről lépésre haladunk – szögezte le.

Az új sebészeti tömb májusban már betegeket is fogadhat a tervek szerint.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat