2022. augusztus 16. Ábrahám
Áttért az iszlám vallásra a muzulmánellenes holland PVV egyik volt tagja
mti.hu
|
2019. február 06. 10:52
|
frissítve: 2019. február 07. 13:49
Áttért az iszlám vallásra a muszlim- és bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) egyik korábbi tagja – jelentette a helyi sajtó szerdán.

Joram van Klaveren maga számolt be arról, hogy tavaly áttért az iszlám hitre, miközben éppen kritikusnak szánt könyvet írt arról. „Írás közben egyre több és több olyan dologgal találkoztam, amely megingatta az iszlámról alkotott nézeteimet” – emelte ki az egykori parlamenti képviselő a vele készített interjúban.

Van Klaveren tévedésnek tartja korábbi kijelentéseit, amelyekkel például az iszlámot hazugságnak, a Koránt pedig méregnek nevezte, s elmondta, a PVV politikája az volt, hogy „mindennek, ami rossz, valahogyan köze kell legyen az iszlámhoz”. „Ha hiszel egy Istenben, és abban, hogy Jézus és Mózes mellett Mohamed is a prófétája volt, akkor muzulmán vagy” – fogalmazott.

Joram van Klaveren négy év parlamenti munka után, 2014-ben lépett ki a PVV-ből Geert Wilders pártvezér egyik, nagy botrányt keltő beszéde miatt. Új pártot alapított, ezzel azonban nem sikerült bekerülnie a törvényhozásba a 2017-es választásokon, így végül otthagyta a politikát. A negyvenéves férfi már a PVV második egykori tagja, aki áttért az iszlám hitre. A pártból 2011-ben kirúgott, rá két évvel pedig áttért Arnoud van Doorn gratulált is neki a Twitteren, mondván, „soha nem gondolta volna, hogy a PVV táptalaja lesz az áttéréseknek”.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat